Τ. Λουκόπουλος για Nostos: Πρόθεσή μας να γίνει η έκθεση

Η έκθεση για το 2018, δεδομένων και των συνθηκών, και με βάση τα όσα η «Ε» έχει αποκαλύψει, μόνο σίγουρο δεν είναι πως θα διοργανωθεί, τουλάχιστον στη μορφή που τη γνωρίσαμε για τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, σε ερώτημα που του απευθύναμε για το θέμα, μας απάντησε πως πρόθεση του δήμου είναι το γεγονός να λάβει χώρα κανονικά, προσθέτοντας όμως ένα αλλά, το οποίο μπορεί να έχει μεγάλη σημασία, μπορεί και όχι τόση. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος μας είπε πως πλέον βάσει νόμου, είναι πολύ ασφυκτικό το πλαίσιο για το πρακτικό κομμάτι της διοργάνωσης, σε ότι αφορά για παράδειγμα το κατασκευαστικό μέρος μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας. Αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Λουκόπουλος, δημιουργεί έναν προβληματισμό για το εάν θα επαρκέσει ο χρόνος ώστε να είναι όλα έτοιμο τη στιγμή που πρέπει, επιμένοντας όμως πως και υπό αυτές τις συνθήκες πρόθεση του δήμου είναι η Nostos να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε να μας κάνει κάποιο σχόλιο για την απόφαση του Γ. Σύψα να αποχωρήσει από το κεφάλαιο αυτό, κλείνοντας στο σημείο αυτό και τη σύντομη συζήτηση που είχαμε με αφορμή το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» εντός της δημοτικής αρχής υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο το οποίο εξετάζεται για το 2018, μιας και για το 2019 θεωρείται σχεδόν βέβαια πως η Nostos δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εκλογών, εκτός και εάν αλλάξει ημερομηνία, πράγμα δύσκολο. Σύμφωνα με πηγές μας το πλάνο αυτό προβλέπει την εξέταση του σεναρίου να μην υπάρξει εκθεσιακό κεφάλαιο, αλλά να αναπτυχθεί μόνο το συνεδριακό κομμάτι, κρατώντας, έστω με αυτό τον τρόπο, ζωντανή την ιδέα του εγχειρήματος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. DHMARXE GIA POIA EKTUESH MILAS , ENA MIKRO PANHGYRI TI PLAKAS , NA STAMATHSOYN EPITELOYS TA KATALIPA THS TOYRKOKRATIAS NA GINEI MIA EKUESH TOPIKWN PROIONTWN APO BIOTEXNIES, ERGOSTASIA TYROKOMIA , BIOLOGIKA ,ANADEIJH TON XWRION THS PERIOXHS kai sto dialo to panyghrh ,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...