“Μεγάλη τύχη για την Ελλάδα ο Πιτίνο”

“Μεγάλη τύχη για την Ελλάδα ο Πιτίνο”

Το νέο, μεγάλο στοίχημα του μπασκετικού Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός αναλαμβάνει τις τύχες των “πράσινων” τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, στοχεύοντας να μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του το απόσταγμα της ατίμητης πείρας που απέκτησε, κυρίως στο κολεγιακό πρωτάθλημα της πατρίδας του. Και μαζί βεβαίως να τους διατηρήσει στην κορυφή της Α1, διεκδικώντας την ίδια στιγμή πρόοδο και σεβαστή πορεία στην Ευρωλίγκα.

Για τον 66χρονο κόουτς και το εν γένει εγχείρημα του “τριφυλλιού” μίλησε σε συνέντευξή του στην “Real News” o Βαγγέλης Αγγέλου, προπονητής και εκείνος με άφθονες παραστάσεις εντός, αλλά και εκτός των τειχών.  

“Για να είμαι ειλικρινής, έχω και εγώ την ίδια περιέργεια με τον περισσότερο κόσμο για το κατά πόσο η κίνηση αυτή θα μπορέσει άμεσα να αποδώσει καρπούς”, σχολιάζει στην αρχή. 

“Ως όνομα δεν το συζητάμε, είναι ένας θρύλος, ένας πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος στον χώρο μας. Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη συγκριτικά με την Αμερική μπασκετικά είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος, όμως… Όμως επειδή τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει, τρόπον τινά, να αμερικανοποιείται και όλο και περισσότεροι αθλητές και προπονητές δοκιμάζουν πλέον την τύχη τους σε ομάδες της Ευρωλίγκα και όχι μόνο, ασφαλώς και υπάρχουν πιθανότητες, και καλές ίσως, επιτυχίας. Οπωσδήποτε η γνώση του στην αμερικανική αθλητική κουλτούρα είναι εξαιρετική και αυτό το πιστώνω στις προοπτικές που υπάρχουν για να πετύχει και στον Παναθηναϊκό. 

Στα μείον, σαφώς ο λίγος χρόνος που θα έχει για να προσαρμοστεί, αφού δεν θα εργαστεί σε μια οποιαδήποτε ομάδα, αλλά σ’ έναν σύλλογο ταυτισμένο με τίτλους και αμείωτη δίψα για διάκριση. Πάντως θεωρώ μεγάλη τύχη για την Ελλάδα να έρχεται προπονητής αυτού του βεληνεκούς και μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, τέτοιο ηχηρό όνομα σ’ αυτή τη φάση της καριέρας του δεν νομίζω ότι έχει ξανά εργαστεί. 

Σίγουρα είναι μια πρόκληση και για τον ίδιο και οπωσδήποτε τον τιμά που παίρνει τέτοιο ρίσκο. Δείχνει έτσι ότι αγαπάει το άθλημα και αυτός που αγαπάει κάτι δεν φοβάται να ρισκάρει”.

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/350311-Megale-tyche-gia-ten-Ellada-o-Pitino ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...