Αντιδράσεις από την παρουσία του Πούτιν στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ

Αντιδράσεις από την παρουσία του Πούτιν στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ Κάριν Κνάισλ τόσο όσον αφορά στο κόστος ασφάλειας που θα στοίχισε η παρουσία τόσο υψηλού καλεσμένου στην τελετή όσο και αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν επικρίσεις για το υψηλό κόστος ασφάλειας για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος δεν ταξίδευε ιδιωτικά. Ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ δήλωσε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η επίσκεψη του Πούτιν ήταν επίσκεψη εργασίας. Υπήρχε «η συνήθης ασφάλεια για την επίσκεψη σε ξένο επισκέπτη», είπε, όταν ρωτήθηκε ποιος πληρώνει για την ασφάλεια.

Ο ίδιος ο Πούτιν συνοδευόταν από τη δική του ασφάλεια. Η ρωσική πλευρά πληρώνει τα δικά της έξοδα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ, που επεσήμανε ότι “η Κνάισλ θα πληρώσει για τον γάμο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του SDP, Γιοργκ Λίχφριντ, ανέφερε ότι η παρουσία Πούτιν στο γάμο της Κνάισλ «κατέστρεψε την αυστριακή εξωτερική πολιτική»,ενώ παράλληλα σε ανάρτησή του στο twitter, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που είχε η συγκεκριμένη παρουσία, ειδικά τώρα που η Αυστρία έχει την προεδρία της ΕΕ. Από την πλευρά του, ο «πράσινος» ευρωβουλευτής Michel Reimon απαίτησε την παραίτηση Κνάισλ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/340265-Antidraseis-apo-ten-paroysia-toy-Poytin-ston-gamo-tes-Aystriakes-YPEX ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...