Βίντεο από την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Θέρμο.

Με λαμπρότητα πανηγυρίζει από χθες η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας την ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου της Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί η ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.

Στον φετινό εορτασμό παρίσταται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Στην ακολουθία του Όρθρου και το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Κηρύσσοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του αγίου Κοσμά και των Νεομαρτύρων για την διατήρηση της ορθοδόξου χριστιανικής και της εθνικής συνείδησης κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία ο πρόεδρος πραγματοποιήσε βόλτα στην πλατεία του Θέρμου όπου συνομίλησε με πολίτες. Από την Ναυπακτία βρέθηκαν στο Θέρμο ο βουλευτής Αιτ/νιας κ. Κωνσταντόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Παπαθανάσης.




Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...