Δήμος Ναυπακτίας:Τεχνικό πρόγραμμα φτωχό,μίζερο και παράνομο.

Κ.Καρακώστας (Αντιδήμαρχος Τεχν.υπηρ.):Αναγκαζόμαστε να το ψηφίσουμε.

Με την παρουσία της πλειοψηφίας των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ναυπακτίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενία η συζήτηση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προυπολογισμού για το 2015 του δήμου Ναυπακτίας.Του πρώτου ουσιαστικά τεχνικού για τη νέα δημοτική αρχή Λουκόπουλου που σύμφωνα με τον εισηγητή αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Κ.Καρακώστα,πρόκειται για “ένα μίζερο και φτωχό τεχνικό πρόγραμμα,παράνομο που όμως είμαστε υποχρεωμένοι αφού είναι ψηφισμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή να εφαρμόσουμε”.

Και εξηγώντας αυτή του τη θέση ο κ. Καρακώστας ανέφερε ότι σύμφωνα με τον Καλλικρατικό νόμο 3852/10 μέχρι τα τέλη Ιουνίου το δημοτικό συμβούλιο υποχρεώνεται να αποστέλει τοτεχνικό πρόγραμμα σε κάθε κοινότητα.Κατόπιν απο τις κοινότητες συντάσσεται το δικό της τεχνικό πρόγραμμα το οποίο αποστέλλεται στην εκτελεστική επιτροπή και ακολούθως στην οικονομική.

Από την οικονομική επιτροπή διαγράφονται οι παράνομες δαπάνες και τα έργα που υπερβαίνουν σε προυπολογισμό τα διαθέσιμα στην κοινότητα χρήματα.Αυτός λοιπόν ο προυπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα που καλούμαστε να στηρίξουμε δεν είναι δικό μας δημιούργημα και συντάχθηκε απο την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία τίποτε από τα παραπάνω δεν εφάρμοσε στην πράξη,παρά μόνο το “αποφασίζω και διατάσσω”.“Είμαι συμπλήρωσε ο κ. Καρακώστας να σηκώσω “υπέρ” σε ένα τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα.Του χρόνου ας ελπίσουμε να γίνουν όλα διαφορετικά”.

Στα νούμερα τώρα του τεχνικού σύμφωνα με τον κ.Καρακώστα,οι κοινότητες θα πρέπει να αναμένουν περί τις 650.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ για έργα,που σημαίνει πληθυσμιακά 22-23 ευρώ ανά κάτοικο.Γίνεται είπε,μια προσπάθεια να συμπληρωθεί αυτό το ποσό και με τακτικούς πόρους του δήμου ώστε να εμπλουτιστεί το ποσό.

Αυτό το τεχνικό είναι φτωχό.Αξιοποιώντας ότι καλό βρήκαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή,προχωράμε τον δήμο στην επόμενη 5 ετία.

Γ.Μπουλές (Επικ.μειζ.αντιπ.): Στον πρώτο σας προυπολογισμό ήρθατε πλημμελώς προετοιμασμένοι και με τη φαρέτρα σας γεμάτη με όπλα του λαικισμού.Πήρατε έναν δήμο χωρίς χρέος,με έργα σε εξέλιξη από το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα.

Θ.Παπαθανάσης (επικ.ελάσ,αντιπολ.): “Αν αυτό είναι το όραμά σας για τη Ναυπακτία,ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε”.Ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε ότι “η υποκρισία περισσεύει.Δεν ακούστηκαν σε καμία περίπτωση τα ποσά που αντιστοιχούν στην κάθε κοινότητα.Αυτό το τεχνικό πρόγραμμα (11 εκατ. ευρώ) αφορούσε μόνο στο τεχνικό πρόγραμμα του πρώην δήμου Ναυπάκτου.Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί συμπλήρωσε,ώστε να βάλουμε στόχους και να διεκδικήσουμε από το ΕΣΠΑ.Είμαστε στη διάθεσή σας.”

Γ.Γούλας (επικ.Ανανέωση-Δημιουργία): Για εντάξεις έργων προτείνουμε μέσα στο επόμενο δίμηνο να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα έργα που θέλουμε να ενταχθούν.Να συζητήσουμε ποια έργα θέλουμε.Ο Γ.Γούλας μάλιστα πρότεινε συγκεκριμένα αντισταθμιστικά στην κοινότητα Βλαχομάνδρας λόγω των σκουπιδιών του Πύργου,και από τις Α.Π.Ε. προς τις κοινότητες που φιλοξενούν τα Αιολικά πάρκα.”Είναι κάτι που προβλέπει ή απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο συμπλήρωσε όταν είχε αποφανθεί ότι το 80% θα πηγαίνει στις κοινότητες και το 20% εκεί όπου διαπερνά το δίκτυο.”

Ευθ.Ζέλιος(επικ.Λαικής συσπείρωσης): “Να ερωτηθεί ο κάθε πρόεδρος κοινότητας αν έχει καλυτερεύσει η ζωή του,από τα μέχρι τώρα προγράμματα.Υποχρέωση του κάθε δημοτικού συμβουλίου,να ενθαρρύνει τις γενικές συνελεύσεις στα χωριά.Να συγκρουστεί με τις μίζερες πολιτικές.Οφείλουμε συμπλήρωσε να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα,για την παιδεία και την υγεία”.

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωραιος Καρακωστα.. Πρωτη επισημη τοποθετηση και επι της ουσιας δεν ειπες τιποτα… Και πριν βγεις μας ελεγες ακριβως τα ιδια.τι κακοι που ειναι οι αλλοι και εμεις τωρα θελουμε αλλα δεν μπορουμε και κολοκυθια τουμπανα… Δεν εισαι αντιπολιτευση.. Αλλου και αλλου κανεις τον παραγοντα.. Εκει μεσα υπεκφυγες και ντριμπλες αλα Ροναλντο.. Και με “τεχνικα προβληματα δικτυου” για να μην δει ο κοσμος τα χαΐρια σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...