Δεύτερο χειρότερο στον κόσμο το ελληνικό χρηματιστήριο για φέτος

Δεύτερο χειρότερο στον κόσμο το ελληνικό χρηματιστήριο για φέτος
Mε αποκορύφωμα την “μαύρη” Τρίτη…

Ακόμα και με τη σημερινή προσπάθεια ανάκαμψης, ο Γενικός Δείκτης εμφανίζεται να χάνει περίπου 19% από τις αρχές της εβδομάδας, με τις απώλειές του από την αρχή του έτους να αγγίζουν το 28%. Μόνο ο δείκτης RTS Index της Ρωσίας σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες, αφού έχει χάσει 44% από τις αρχές του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το χρηματιστήριο σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987, όταν οι επενδυτές άρχισαν να ξεπουλούν επιθετικά ομόλογα και μετοχές, μπροστά στον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών και καθώς τα σενάρια για Grexit (έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ) έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο διεθνή οικονομικό τύπο.

Έτσι, οι αποδόσεις των ελληνικών 3ετών και 5ετών ομολόγων ενισχύθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2012 και την εποχή του PSI.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 40% από το υψηλό του Μαρτίου, καθώς μόνο αυτή την εβδομάδα έχασε 20% σε διάστημα τριών ημερών.

Τα ελληνικά ομόλογα διανύουν τη χειρότερη εβδομάδα τους από το 2012.

«Μας θυμίζει το 2012, όταν η Ελλάδα σχεδόν κατέρρεε», λέει στο Bloomberg ο Louis de Fels, διαχειριστής κεφαλαίων της Raymond James Financial Inc, η οποία ενεργητικό 53 δισ. δολαρίων. «Εάν εκλεγεί νέα κυβέρνηση, θα είναι κατά της τρόικας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως τις αρχές του επόμενου έτους, η Ελλάδα δεν θα έχει βοήθεια από την ΕΚΤ ή άλλους στην Ευρώπη. Στην αγορά δεν αρέσει η αβεβαιότητα».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ είχε βρεθεί σχεδόν στα υψηλά 3 ετών το Μάρτιο, εν μέσω ενδείξεων ανάκαμψης της οικονομίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...