Κρίσιμα θα είναι τα επόμενα 15 χρόνια για το κλίμα

Κρίσιμα θα είναι τα επόμενα 15 χρόνια για το κλίμα
Ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει αληθινή εξοικονόμηση πόρων εάν επιλέξει για τα επόμενα 15 χρόνια μια οικονομία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συνιστά μια ομάδα ειδικών ενόψει της συνόδου κορυφής για το κλίμα του ΟΗΕ σε μια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν έχει συγκαλέσει μια διάσκεψη για το κλίμα την 23η Σεπτεμβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να προετοιμάσει την μεγάλη διάσκεψη του Παρισιού το 2015.

Η ομάδα, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κυβερνήσεων, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, οικονομολόγοι και άλλοι εμπειρογνώμονες και της οποίας προεδρεύει ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν, απευθύνει στην έκθεση αυτή έκκληση για ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ της υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανάσχεσης της αποψίλωσης των δασών και της ένταξης της έρευνας για τις πιο «καθαρές» τεχνολογίες, με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η έκθεση επισημαίνει ότι τα 15 προσεχή χρόνια θα είναι κρίσιμα για μια μεγαλύτερη στροφή προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, καθώς η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εν μέσω αναδιαρθρώσεων και καταγράφονται δυσκολίες για την τήρηση του στόχου που είναι ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά δύο βαθμούς Κελσίου, και κατά συνέπεια η μείωση των δαπανών για την υγεία.

Η επιτάχυνση της αστικοποίησης θα προκαλέσει δαπάνη 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις νέες υποδομές την προσεχή 15ετία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...