Κόντρα Τσακαλωτου – Βρούτση – Λοβέρδου στη Βουλή (Βίντεο)

Κόντρα Τσακαλωτου – Βρούτση – Λοβέρδου στη Βουλή (Βίντεο)

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 07/05/2016 – 18:37

Κόντρα Τσακαλωτου – Βρούτση – Λοβέρδου στη Βουλή (Βίντεο)

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ                            

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε με σκωπτικό τρόπο στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «κρύβεται».

«Θέλω να αρχίσω με μία κριτική που ήρθε στα αυτιά μου ότι κρύβομαι. Ότι δεν είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και πάω να κρυφτώ και να δω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πολ Τόμσεν, για να έχω ήσυχη την ψυχή μου», είπε υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή.

«Και όταν πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ μας και στον Πολ τους λέω, όταν μου δίνουν τον καφέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προστασία που μου δίνετε από τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βρούτση», πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Βρούτσης σε Τσακαλώτο: Να φύγετε από την κυβέρνηση το ταχύτερο

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε απάντηση στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Δεν είπα ποτέ, ούτε είναι στη δική μου πολιτική συγκρότηση να αναφέρομαι σε υπουργούς και να λέω ότι κρύβονται. Απλά αναρωτήθηκα αν ο κ. Τσακαλώτος έχει το ηθικό σθένος να έρθει στην αίθουσα και να υποστηρίξει την τροπολογία του», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Κερδίσατε τις εκλογές υποσχόμενοι σε κάθε Έλληνα 12.000 αφορολόγητο. Και έρχεστε και λέτε ότι η πρότασή σας είναι 9.100 και σήμερα μας φέρνετε 8.600», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Το ότι επικαλείται τη Νέα Δημοκρατία αν είναι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή με τους θεσμούς θα σας πω πολύ απλά ότι αυτή η παράταξη που λέγεται Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που διαχρονικά στηρίζει την Ελλάδα, πάνω από το κομματικό συμφέρον. Τελείως διαφορετικά από εσάς. Και το συμφέρον της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι να φύγετε από την κυβέρνηση το ταχύτερο», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Τι απάντησε ο Λοβέρδος στον Τσακαλώτο

«Ουδείς σας είπε ότι κρύβεστε σε σχέση με την ομιλία σας σήμερα ή αύριο, ή στα όργανα τα οποία συμμετέχετε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Παίρνετε με την τροπολογία του μεσονυχτίου από τους ανθρώπους που έχουν ετήσιο εισόδημα 8.638 έως 9.100 ευρώ, 200 εκατ. ευρώ. Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς. Άντε γεια κ. υπουργέ», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παπαρήγα σε Τσακαλώτο: Δεν απαντάτε καλύτερα στον κόσμο παρά στους βουλευτές;

Την αντίδραση της πρώην γενικής γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, προκάλεσε η επιθυμία του Ευκλείδη Τσακαλώτου να απαντήσει επί προσωπικού στον Γιάννη Βρούτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ είχε ανέβει στο βήμα για να μιλήσει όμως πριν ξεκινήσει την ομιλία της ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε το λόγο.  «Ζητάω συγγνώμη από την κ. Παπαρήγα. Δεν είναι σωστό αυτό που έγινε, αλλά αφού πήραν το λόγο επί προσωπικού και μου έκαναν επίθεση πρέπει να απαντήσω», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν απαντάτε καλύτερα στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω; Έχει σημασία να απαντάτε στον ένα και στον άλλο βουλευτή;», του απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, είπε πως θα δώσει τον λόγο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο μόνο αν του το επιτρέψει εκείνη.

«Εμείς δεν παίζουμε θέατρο εδώ μέσα. Ας μιλήσει ο κ. υπουργός διότι η ευαισθησία που υπάρχει είναι επί προσωπικού, ο ένας για τον άλλο. Δεν σας νοιάζει τι γίνεται έξω από αυτή την αίθουσα, να απαντήσετε εκεί. Ας απαντήσει στα προσωπικά που δημιουργήθηκαν. Και τι προσωπικά είναι αυτά; Πολιτικά ζητήματα είναι», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και κατέβηκε για λίγο από το βήμα προκειμένου να μιλήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μην μας θίγετε ότι δεν μας νοιάζει τι κάνουν έξω. Κάθε μέρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυτή την αγωνία για αυτόν τον κόσμο», απάντησε στην Αλέκα Παπαρήγα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...