Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα
Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Μέχρι και τις 02:00, έπειτα από ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν είχαν αναφερθεί προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση.

Το «κύμα» κακοκαιρίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξεκίνησε από τα Νότια Προάστια και ακολούθως πλήττει με την ίδια ένταση τα Δυτικά αλλά και τα Βόρεια. Κεραυνοί και αστραπές έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα στην πόλη! 

Τωρινή φωτογραφία από την κακοκαιρία στην Αθήνα

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και το χαλάζι που έπεσε δημιούργησε προβλήματα σε Σάμο, Φθιώτιδα και Κεφαλονιά, ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πολλά προβλήματα και πάλι

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και το χαλάζι που έπεσε δημιούργησε προβλήματα σε Σάμο, Φθιώτιδα και Κεφαλονιά, ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο Άνω Βαθύ της Σάμου από την ισχυρή βροχόπτωση κατέρρευσε ο τοίχος σχολικού συγκροτήματος και από τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Όλα συνέβησαν λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ από το συμβάν καταπλακώθηκαν τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης της Σάμου, λόγω των έργων και της υπερύψωσης του πεζοδρομίου, τα νερά που κατέβαιναν με ορμή από τους κάθετους δρόμους δεν μπόρεσαν να διοχετευθούν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μαγαζιά, καταστήματα της δημοτικής αγοράς καθώς και υποκατάστημα τράπεζας.

Ισχυρή βροχή έπεσε σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως στην Πάτρα, όπου μέσα σε δέκα λεπτά το ύψος του νερού έφτασε στους προφυλακτήρες των αυτοκινήτων και κάλυψε τα πεζοδρόμια.

Στη Λαμία ισχυρή βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της πόλης, ενώ ένα δέντρο που έπεσε από τον ισχυρό άνεμο καταπλάκωσε αυτοκίνητο. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία από Λαμία προς Ροδίτσα στο ρέμα του Ξηριά που φούσκωσε επικίνδυνα.

Σε περιοχές της ανατολικής Φθιώτιδας, η χαλαζόπτωση ήταν τέτοια που το «έστρωσε» μέχρι τη θάλασσα. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους για τις καλλιέργειές τους καθώς το χαλάζι σχημάτισε ένα άσπρο στρώμα στα χωράφια τους. Το πρωί που θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής, αναμένεται να υπολογιστούν οι ζημιές από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Χαλάζι έπεσε όμως και στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, και μάλιστα σε μέγεθος… αυγού, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι.

Χθες, ένας ακόμα ανεμοστρόβιλος, ο δεύτερος μέσα σε είκοσι μέρες, έπληξε το Καλαμάκι της Ζακύνθου, σηκώνοντας στέγες και ολόκληρα δέντρα.

Άστατος ο καιρός και την Παρασκευή

Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, περιμένουμε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, όπου πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, στο Κεντρικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Αργά τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και βελτίωση από το απόγευμα και μετά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...