Μαίνεται η πολιτική «θύελλα» για την άδεια Κουφοντίνα

Μαίνεται η πολιτική «θύελλα» για την άδεια Κουφοντίνα

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο η πολιτική κόντρα για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε εκ νέου «κόκκινο».

Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Κοντονής τόνισε πως η συγκεκριμένη άδεια δεν χορηγήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά από την αρμόδια επιτροπή, της οποίας προΐσταται Αντιεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Δε συνιστά αμνηστία για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε, τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως η καταδίκη των πράξεών του, τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από την κοινωνία, είναι δεδομένη. «Επιτίθενται στην κυβέρνηση για μία πράξη, η οποία δεν είναι πολιτική» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως είναι “χειροβομβίδα” στους Θεσμούς να λένε ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε Εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που στερούσε από τους κρατούμενους σε αυτές ανάλογων ευεργετημάτων, ο κ. Κοντονής, μιλώντας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, υποστήριξε πως οι φυλακές “Τύπου Γ” όχι μόνο δεν έλυσαν προβλήματα, αλλά τα αύξησαν. «Είναι τουλάχιστον τυχοδιωκτικό να λένε ότι καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια, καταντάει γελοίο» είπε χαρακτηριστικά.Οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν ήταν “εφεύρεση” του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο κ Κοντονής, συμπληρώνοντας εμφατικά πως η κυβέρνηση παρέλαβε “κολαστήρια” και όχι σωφρονιστικά καταστήματα.Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο νόμος για τις άδειες κρατουμένων ισχύει από το 1989, έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές, με τελευταία το 2009 όταν υιοθετήθηκε ένα αυστηροποιημένο πλαίσιο από τον Νίκο Δένδια. «Το αυστηροποιημένο πλαίσιο που βρήκαμε, δεν το αγγίξαμε» τόνισε. Σημείωσε δε, ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είχε δοθεί άδεια σε άλλο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν”, το οποίο μάλιστα δεν είχε επιστρέψει. Απαντώντας στις επικρίσεις της Αλεξίας Μπακογιάννη, η οποία μίλησε νωρίτερα στην ίδια εκπομπή και διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν τοποθετήθηκε δημόσια, όπως έκανε στην περίπτωση της Ηριάννας, ο κ. Κοντονής διευκρίνισε ότι έθεσε ένα ερώτημα στη Βουλή που είχε να κάνει με το δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο, όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν, ακόμη και σε περιπτώσεις εμπόρων ναρκωτικών.

Παππάς: δικαιολογημένο το αίσθημα των συγγενών των θυμάτων

Δικαιολογημένα τα αισθήματα των συγγενών των θυμάτων της «17 Ν», αλλά η δημοκρατία δεν εκδικείται, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον realfm.Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως στην περίπτωση Κουφοντίνα εφαρμόστηκε ο νόμος και ότι συνιστούν ολίσθημα τα υπονοούμενα σε βάρος της κυβέρνησης για την ουσία των εγκλημάτων του, που είναι προφανώς απεχθή. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε: «Ουδείς στον δημόσιο διάλογο δύναται να προτρέπει στη μη τήρηση του νόμου. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε. Είναι προφανές, προφανέστατο ότι οι πράξεις αυτές είναι απεχθείς, είναι εχθρικές προς τη δημοκρατία μας, είναι απολύτως αναμενόμενο και δικαιολογημένο το αίσθημα των συγγενών των θυμάτων, αλλά η δημοκρατία προχωρά ακριβώς με τη τήρηση του ψηφισμένου νόμου και πείθει και συνεχίζει, δεν εκδικείται». Και ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτό το γεγονός και να το πολιτικοποιήσει ως μη όφειλε. Εν πάση περιπτώσει, προσπαθώ να καταλάβω εάν η θέση τους είναι ότι πρέπει η κείμενη νομοθεσία να μη τηρηθεί. Και θεωρώ ολίσθημα το υπονοούμενο ότι εδώ πέρα πρέπει να συζητήσουμε εάν εγκρίνουμε τις πράξεις αυτές, τις εγκληματικές, στις οποίες έχει προβεί ο συγκεκριμένος και για τις οποίες έχει καταδικαστεί. Δεν νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να αφήνουμε ούτε ως υπονοούμενο, να μετακυλύετε εκεί πέρα και νομίζω ότι με την αρμόζουσα σοβαρότητα και αυτά τα ζητήματα να τα συζητάμε».

Άδωνις: η κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας επίσης στον realfm. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος που τώρα κλαίει, ψήφισε το νόμο που μειώνει τα χρόνια κάθειρξης από τα 18 στα 8 για να βγει ο Κουφοντίνας. Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Όταν ένα θέμα γίνεται παγκόσμιο, είναι παγκόσμιο ζήτημα η άδεια στον Κουφοντίνα και που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις μας με τους βασικούς μας συμμάχους, θα μπορούσε η αξιωματική αντιπολίτευση να το αφήσει και ασχολίαστο; Προφανώς είναι ένα τεράστιο ζήτημα και προφανώς η κυβέρνηση έχει πάρα πολύ λερωμένη της φωλιά της σε αυτό το θέμα».

Καμμένος: δεν έχουν συλληφθεί όλοι οι ηγέτες της πρώτης γενιάς 17Ν

Την άποψη ότι τα ηγετικά μέλη της “πρώτης γενιάς” της 17Ν παραμένουν ασύλληπτα, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που έδωσαν την εντολή για κάποια χτυπήματα, βρίσκονταν εντός και εκτός Ελλάδας και παραμένουν, ακόμα ασύλληπτα. Αναφορικά με την παρουσία του Γιώργου Βούτση – Βογιατζή, γιου του Προέδρου της Βουλής, στην υποδοχή του Δημήτρη Κουφοντίνα, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού είπε:  «Εγώ για παιδιά δεν πρόκειται να κάνω ποτέ αναφορά ούτε από τη μια πλευρά, ούτε από την άλλη… Τα παιδιά αφήστε να παίξουν… Το παιδί έχει τη δική του ευθύνη και δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη λογική, εγώ δεν ασχολούμαι με τα παιδιά των άλλων». Σχετικά με την υπόθεση με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι υπάρχεις τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους στον κ. Παπαδόπουλο προκειμένου να προχωρήσει η συγκεκριμένη αγορά. Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε και έγγραφο του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας το οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο εκπρόσωπό του στην διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων. Τέλος, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε ψευδές το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίας “Τα Νέα” σύμφωνα με το οποίο το προεξενείο της Ελλάδας στο Ριάντ έστειλε έγγραφο στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αγνόησε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/309186-Mainetai-e-politike-thyella-gia-ten-adeia-Koyphontina ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...