Μόνο κάτι… γραφικοί πλέον, έμειναν να αμφισβητούν τον Αλέξη Τσίπρα

Απόλυτος κυρίαρχος!

Τους επόμενους μήνες δοκιμάζεται το σενάριο επιβίωσης της χώρας, μέσα στα πλαίσια των δομών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα που το τελευταίο εξάμηνο εμφάνισε σημαντικές ρωγμές, ικανές να εξελιχθούν σε ρήγματα.

Αντίστοιχες ρωγμές εμφανίστηκαν και στο εγχώριο πολιτικό οικοδόμημα, με τα υλικά που μέχρι χθες το συνέθεταν να κρίνονται σαθρά και εύθραυστα.

Στις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν φρόντισε ώστε να εξασφαλίσει τη «στατικότητα» αυτού του εθνικού «οικοδομήματος», με τα σημερινά αποτελέσματα να μην αφήνουν πια κανέναν έκπληκτο.

Η ανυπαρξία εθνικού σχεδιασμού, η παθητική προσαρμογή στις εξοντωτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., όπως στον πρωτογενή τομέα, στην αποβιομηχάνιση της χώρας, στην εξόντωση του τομέα της μεταποίησης και της εμπορίας και τέλος στην αλόγιστη χρέωσή της με δανεισμούς που δεν παρήγαγαν πλούτο, στέρησαν το αναπτυξιακό οξυγόνο, και οδήγησαν την Ελλάδα στην Εντατική.

Σε ένα τοπίο εμπόλεμης κατάστασης που σήμερα βιώνει η χώρα, ως μόνος κυρίαρχος, και μέχρι ώρας, χωρίς «βαρίδια» εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρ’ όλα τα καταστροφικά λάθη του εξαμήνου.

Κυρίαρχος, ανάμεσα στα σαθρά υλικά του παρελθόντος, καλείται να αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να δώσει ανάσες επιβίωσης και ελπίδας, ομολογουμένως μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Το άρθρο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...