Νέες επενδύσεις 30 δις ευρώ στον τομέα της Ενέργειας!

Νέες επενδύσεις 30 δις ευρώ στον τομέα της Ενέργειας!

Η αύξηση στην ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος, που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και η αύξηση του πληθυσμού, σημαίνουν νέες επενδύσεις αρκετών δις ευρώ στον τομέα της ενέργειας! Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Ελλάδα αναμένονται επενδύσεις ύψους 23,3 – 30,2 δισ. ευρώ σε θερμικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και έρευνες υδρογονανθράκων για έως το 2025.

 

Σε Δυτ. Βαλκάνια, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρος και Τουρκία, οι επενδύσεις προβλέπεται να φθάσουν από  267 έως 321 δις ευρώ. Από αυτά περίπου τα μισά προβλέπεται να επενδυθούν στην Τουρκία (από 125 έως 141 δις ευρώ,  η οποία αναμένεται να καταλαμβάνει ολοένα μεγαλύτερο χώρο στον ενεργειακό τομέα της περιοχής.
Όλα αυτά καθώς σύμφωνα με τη μελέτη, η ζήτηση ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ως το 2050 θα τετραπλασιαστεί, στα 219 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου πετρελαίου το 2050, από 59 το 2015. Το μερίδιο της Τουρκίας στην τελική ζήτηση ενέργειας στο ίδιο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί στο 60% από 52%, ενώ αντίθετα η Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη μείωση του μεριδίου της σε σύγκριση με τις λοιπές χώρες, από 10% σε 7%.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, «η Τουρκία αναδεικνύεται ως κυρίαρχος παράγοντας στη διαμόρφωση της τελικής ενεργειακής ζήτησης της περιοχής. Αυτό είναι κατανοητό μιας και η οικονομία της παρουσιάζει σχετικά υψηλά ποσοστά ανάπτυξης σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΝΑ Ευρώπη».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/308751-Nees-ependyseis-30-dis-eyro-ston-tomea-tes-Energeias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...