Ξεπέρασαν τους 250 οι νεκροί από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Μεξικό

Ξεπέρασαν τους 250 οι νεκροί από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Μεξικό

Ξεπέρασαν τους 250 οι νεκροί από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Μεξικο

Διασώθηκε 12 από τα χαλάσματα σχολείου

Στους 251 αυξήθηκαν οι νεκροί από το σεισμό της Τρίτης στο Μεξικό, τον πιο φονικό που σημειώθηκε στη χώρα τα τελευταία 32 χρόνια, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, 73 στην Πολιτεία Μορέλος, 44 στην Πουέμπλα, 13 στην Πολιτεία του Μεξικού, 5 στην Γκερέρο και 1 στην Οαχάκα. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας ανακοίνωσε διαφορετικό απολογισμό, τονίζοντας ότι οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 230.

Οι… ελπίδες κάτω από τα χαλάσματα

Φωνές ελπίδας ακούστηκαν κάτω από τα χαλάσματα. Η αγωνία κορυφώνεται με τις έρευνες κάτω από τα ερείπια του δημοτικού και γυμνασίου Ενρίκε Ρεμπσάσμεν, στο νότιο άκρο της πόλης του Μεξικού, να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τουλάχιστον 21 παιδιά ηλικίας από 7 έως 13 ετών ανασύρθηκαν νεκρά, ενώ άλλοι 30 μικροί μαθητές αγνοούνται. «Θαύμα» όμως συνέβη τις τελευταίες ώρες όταν απεγκλωβίστηκε 12χρονο κορίτσι που για πάνω από μια ημέρα βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα του σχολείου της.

Η είδηση της διάσωσης του κοριτσιού έφερε χαμόγελα και ελπίδα τόσο στους κατοίκους του Μεξικού όσο και στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Μηνύματα αναθάρρησης έφτασαν και μετά τη διάσωση σκύλου η οποία συνοδεύτηκε από κραυγές χαράς όταν πλήθος κόσμου μαζεύτηκε γύρω του.

Το κορίτσι και ο σκύλος, που ανασύρθηκαν από τα ερείπια, αποτελούν σύμβολα ελπίδας, όπως σχολιάζουν και τα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

Η 12χρονη Φρίντα Σοφία βλέποντας ξανά το φως, έριξε φως στο σκοτάδι που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Μεξικό με ανθρώπους έντρομους να κοιμούνται στο δρόμο και τον πρόεδρο της χώρας να έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/302181-Xeperasan-toys-250-oi-nekroi-apo-to-phoniko-chtypema-toy-Egkeladoy-sto-Mexiko ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...