Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν την προπαγάνδα

Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν την προπαγάνδα

Οι σκοπιανοί γνωρίζουν την προπαγάνδα

Μια «είδηση» που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, από σκοπιανό μέσο ενημέρωσης και αναπαρήχθη από εγχώρια ΜΜΕ, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και ανησυχία, για τη σκοπιμότητά της. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «Βέτσερ», επικαλούμενη μάλιστα το τουρκικό TRT, είχε ως είδηση μια δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία εξέφρασε τη στήριξή του στην ΠΓΔΜ, στη διαμάχη της με την Ελλάδα, στο ζήτημα της ονομασίας! Φέρεται να δηλώνει πως η χώρα του «θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας”» και πως «η Ελλάδα δεν έχει δίκιο».

1

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το σκοπιανό σάιτ, ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο εκπατρισμένων από τα Βαλκάνια, στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε: «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας” (σ.σ. ΠΓΔΜ) στο συγκεκριμένο ζήτημα απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση». Σύμφωνα δε με το σκοπιανό τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ TV NOVA, το οποίο κάνει αναπαραγωγή της είδησης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «οι Τούρκοι και οι “Μακεδόνες” είναι αδέλφια», ενώ υπενθύμισε τη συμμαχία των δύο λαών στους Βαλκανικούς πολέμους. «Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους. Θα τους βοηθούμε πάντα και θα παραμείνουμε πίσω τους», ανέφερε.

Οι υποτιθέμενες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό, αλλά και εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην Άγκυρα. Η «είδηση» όπως έχει διατυπωθεί, φέρει τον Ερντογάν να παίρνει θέση υπέρ των Σκοπίων σε σχέση με την Ελλάδα, αφού φέρεται να είπε, όπως λένε τα σκοπιανά ΜΜΕ, ότι «η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πλευρά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η πΓΔΜ θα παραμείνει πάντα στη Μακεδονία»! Άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας την οποία κατηγορεί ότι «μπλοκάρει τη «Μακεδονία» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πΓΔΜ και δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός της.»

Όλη η ιστορία αυτή της είδησης είναι δυνατόν να προκαλέσει διακρατικό ζήτημα, έτσι όπως δόθηκε. Όμως, τι έχει συμβεί; Η είδηση υπάρχει αλλά έρχεται από το 2013! Και η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, που επιλέχθηκε για να ξαναβγεί στον αέρα, δεν είναι τυχαία! Και μια λεπτομέρεια: η εν λόγω είδηση αναπαράγεται κάθε χρόνο από τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

21

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/320342-Oi-skopianoi-gnorizoyn-ten-propaganda ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...