Ο Γιάννης Σαμέλης στο επιτελείο του Κυριάκου

Ο Γιάννης Σαμέλης στο επιτελείο του Κυριάκου

Ανανεώνεται το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρταίας. Πρόκειται για 35 νέα πρόσωπα που πρώτα αξιολογήθηκαν και στη συνέχεια εντάχθηκαν στο Μητρώο με την προοπτική ότι θα φέρουν νέο αέρα στην πολιτική ζωή.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει ο Γιάννης Σαμέλης, Δικηγόρος Αθηνών, Παρ’ Αρείω Πάγω και Οικονομολόγος.

Με ένα πλούσιο, ιδιαίτερα ξεχωριστό βιογραφικό και με μία μεγάλη επιτυχημένη δραστηριότητα  στη διαχείρηση υποθέσεων Φορολογικού Δικαίου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ν.Δ. με τη βεβαιότητα ότι θα συνδράμει και αυτός στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για Πολιτική και Οικονομική αλλαγή.

Ποιος είναι ο Γιάννης Σαμέλης

Ο Γιάννης Σαμέλης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, κατοικεί στην Κάντζα Παλλήνης. Είναι έγγαμος, και έχει 1 κόρη. Είναι Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω και Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Ρώμης «TOR VERGATA», Δόκτωρ (Dottore) Φορολογικού Δικαίου, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ρώμης «ROMA TRE», Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης [MSc] «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Απόφοιτος Μακροχρόνιου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κατάρτισης «Φορολογικού Δικαίου» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού 2008-2009. Ως μάχιμος Δικηγόρος έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων Φορολογικού Δικαίου, ενώπιον των Δικαστηρίων όλων των βαθμών δικαιοδοσίας, καθώς και υποθέσεις που αφορούν ζητήματα των Ο.Τ.Α. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Αττικής 2006-2010, Αντιδήμαρχος Οικονομικών το 2007, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 2009-2010, τακτικό Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ 2006-2010.

  • Η ανταπόκρισή μου στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας για συμμετοχή στα κοινά μέσω αξιολόγησης από το Μητρώο Στελεχών οφείλεται σε δύο λόγους: αφενός, πείστηκα από τη «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός αποφασιστικού, μεταρρυθμιστή πολιτικού, που δεν υπόσχεται τίποτε περισσότερο από ό,τι μπορεί να υλοποιήσει. Αφετέρου, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν ευρύτερες δυνάμεις, από την κοινωνία των πολιτών, από την αγορά, από τις τάξεις που σηκώνουν το βάρος της κρίσης και κινούν την οικονομία, που μέχρι τώρα παρατηρούσαν τις εξελίξεις, χωρίς να ακούγεται η φωνή τους.
  • Ως μάχιμος Δικηγόρος χειρίζομαι πληθώρα υποθέσεων Φορολογικού Δικαίου, ενώπιον των Δικαστηρίων όλων των βαθμών δικαιοδοσίας, και αντιμετωπίζω καθημερινά την αγωνία των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να ανταποκριθούν στα υπέρμετρα βάρη της υπερφορολόγησης και των διογκωμένων ασφαλιστικών εισφορών, στις ποινικές διώξεις και στις κατασχέσεις που το Δημόσιο κινεί εις βάρος τους. Φιλοδοξία μου είναι να μεταφέρω την φωνή και την αγωνία της μεσαίας τάξης, που ξυπνά νωρίς το πρωί και κινεί την οικονομία της χώρας, και σε ευρύτερα ακροατήρια, πέραν των Δικαστικών αιθουσών.
  • Η επιλογή μου δεν είναι «χρίσμα» βουλευτικής υποψηφιότητας, στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά Είναι το πράσινο φως για να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της ΝΔ, από όποιο μετερίζι μου ζητηθεί, για πολιτική και οικονομική αλλαγή στην χώρα, για μια καλύτερη Ελλάδα, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306830-O-Giannes-Sameles-sto-epiteleio-toy-Kyriakoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...