Παρέμβαση της Έφης Αχτσιόγλου υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Παρέμβαση της Έφης Αχτσιόγλου υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για το καθεστώς της Διαιτησίας, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα της 107ης ετήσιας συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα υπουργός υπενθύμισε πως η κυβέρνηση από τον Μάιο του 2017 έχει προχωρήσει στη νομοθέτηση της επαναφοράς των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Εξέθεσε, επίσης, τις επώδυνες συνέπειες που είχε για τους εργαζόμενους η αναστολή των συγκεκριμένων αρχών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ τόνισε με νόημα ότι η σημερινή κυβέρνηση, μετά από διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, πέτυχε την επαναφορά τους.

Σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΕΒ, ως προς τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι αυτή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στη χώρα μας, όπως επιβεβαιώθηκε και με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/333864-Parembase-tes-Ephes-Achtsiogloy-yper-ton-syllogikon-diapragmateyseon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...