Πουτζντεμόν: Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης

Πουτζντεμόν: Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης

Κάρλες

“Είναι οι χειρότερες επιθέσεις από τη δικτατορία του Φράνκο”

Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε ότι οι κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την Καταλονία είναι οι «χειρότερες επιθέσεις» από τη δικτατορία του Φράνκο.

Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, όλες οι προτάσεις για διάλογο προς την κεντρική κυβέρνηση είχαν την ίδια απάντηση: σιωπή και καταπίεση, ενώ κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για χτύπημα στους θεσμούς της Καταλονίας και ζήτησε από το τοπικό κοινοβούλιο να συνεδριάσει για να συζητήσει τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Πουτζντεμόν, η κυβέρνηση της Καταλωνίας υπερισχύει του ισπανικού Συντάγματος, ενώ το άρθρο 155 αυτού αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατία.

«Ζητώ τη σύγκληση της ολομέλειας του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εμείς, οι εκπρόσωποι της κυριαρχίας των πολιτών, θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για την απόπειρα αυτή εξόντωσης της κυβέρνησής μας και τη δημοκρατίας μας και να ενεργήσουμε αναλόγως», τόνισε.

 

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/306435-Poytzntemon-O-laos-tes-Katalonias-den-mporei-na-apodechthei-ta-metra-tes-ispanikes-kyberneses ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...