Πούτιν: Ανυπόστατες οι κατηγορίες της Βρετανίας για τις δηλητηριάσεις με Νοβιτσόκ

Πούτιν: Ανυπόστατες οι κατηγορίες της Βρετανίας για τις δηλητηριάσεις με Νοβιτσόκ

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε “ανυπόστατες” τις κατηγορίες για τις νέες δηλητηριάσεις με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νοβιτσόκ στη Μ. Βρετανία, που ακολούθησαν εκείνες του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, η ευθύνη για τις οποίες επιρρίφθηκε από το Λονδίνο στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Πούτιν δήλωσε ότι το Λονδίνο δεν έχει παρουσιάσει καμιά απόδειξη για την υπόθεση αυτή.

«Θα θέλαμε να δούμε τεκμηριωμένες αποδείξεις, αλλά κανένας δεν μας παρουσιάζει» τέτοιες, επέμεινε ο Πούτιν.

«Δεν βλέπουμε παρά ανυπόστατες κατηγορίες—γιατί γίνεται με αυτόν τον τρόπο; Γιατί πρέπει να επιδεινώνονται οι σχέσεις μας εξαιτίας αυτής της ιστορίας;», διερωτήθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ένα ζευγάρι βρετανών δηλητηριάστηκε με Νοβιτσόκ που περιεχόταν σε ένα μπουκαλάκι—η γυναίκα απεβίωσε—και οι ερευνητές στη Βρετανία προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν το χημικό όπλο ανήκε στην ίδια παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε για να δηλητηριαστούν ο Σκρίπαλ και η κόρη του στο Σάλσμπερι.

Η δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του αποδόθηκε από το Λονδίνο στη Μόσχα, η οποία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη. Η υπόθεση του Σκρίπαλ πυροδότησε νέα σοβαρή κρίση στις διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση κι ένα κύμα απελάσεων διπλωματών εκατέρωθεν.

Οι βρετανικές Αρχές έχουν καλέσει ειδικούς του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) να πάνε στη χώρα αυτή την εβδομάδα προκειμένου να πάρουν δείγματα ώστε να διεξαχθούν εργαστηριακές αναλύσεις.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337550-Poytin-Anypostates-oi-kategories-tes-Bretanias-gia-tis-deleteriaseis-me-Nobitsok ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...