Πρεμιέρα στην προανακριτική για την Novartis με νέα στοιχεία από την εισαγγελία

Πρεμιέρα στην προανακριτική για την Novartis με νέα στοιχεία από την εισαγγελία

Οι υπολογιστές της Novartis που κατασχέθηκαν σε έφοδο των αρχών μίλησαν και ενισχύουν τις καταγγελίες. Έρχονται νέα στοιχεία με συνεργάτες υπουργών και λογαριασμούς που σχετίζονται με την Νοvartis

Στοιχεία από υπολογιστές που κατασχέθηκαν στην έφοδο των αρχών στην εταιρία Novartis και συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν τεθεί υπό έλεγχο από την επιτροπή της Βουλής, αναμένεται να διαβιβαστούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές άλλων στελεχών της εταιρίας, όχι του πρώην αντιπροέδρου Κων/νου Φρουζή, και αποκαλύπτουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης οι οποίες σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα. Τα στοιχεία αυτά (σκληροί δίσκοι, έγγραφα, μέιλ κλπ) βρίσκονται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας, αποκωδικοποιούνται και αποστέλλονται στους Εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη.

Ο όγκος είναι τεράστιος για αυτό και γίνεται σταδιακή σταχυολόγηση και προώθησή τους προς τους εισαγγελείς, οι οποίοι , απ΄ τη στιγμή που υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να τα προωθήσουν στη βουλή. Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες που θα ξεκινήσει και επί της ουσίας τις εργασίες της η επιτροπή της Βουλής.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
Την ίδια στιγμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (Realnews) εμφανίζουν το FBI το οποίο διενεργεί παράλληλή έρευνα για την υπόθεση, να έχει αποστείλλει στις ελληνικές δικαστικές αρχές έναν μακρύ κατάλογο με ονόματα και λογαριασμούς συνεργατών πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Η  ύπαρξη αυτών των στοιχείων και η γρήγορη αξιοποίησή τους από τις αρχές είναι προφανές ότι αλλάζει επίπεδο στην έρευνα, καθώς σχηματοποιεί τις διαδρομές μαύρου χρήματος που εκτιμάται ότι διακινήθηκε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/324019-Premiera-sten-proanakritike-gia-ten-Novartis-me-nea-stoicheia-apo-ten-eisaggelia ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...