Ρέγκλινγκ: Να τα βρούμε με το ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας

Ρέγκλινγκ: Να τα βρούμε με το ΔΝΤ για το χρέος της Ελλάδας

«Κοινή τεχνική μελέτη για το ελληνικό χρέος»

Την ελπίδα του ότι Ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα βρουν τελικά μία κοινή συνισταμένη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ώστε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας εξέφρασε ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του Ταμείου στη Λίμα του Περού.

Ωστόσο, μιλώντας στο CNBC, παραδέχτηκε ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο και προανήγγειλε την άμεση έναρξη κοινής τεχνικής μελέτης πάνω στο ελληνικό χρέος.

«Ελπίζω να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Στο κάτω κάτω συμφωνούμε στους βασικούς στόχους που είναι η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι για τους Ευρωπαίους το σημαντικό είναι η ετήσια επιβάρυνση που υπάρχει στον ελληνικό προϋπολογισμό για το χρέος και όχι τόσο το ονομαστικό ύψος του, απηχώντας έτσι και την πρόταση που έκανε νωρίτερα μέσω του Reuters ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για συμφωνία μείωσης της ετήσιας δαπάνης ίση με το 15% του ελληνικού ΑΕΠ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...