Σερβία: Δάνειο 300 εκατ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα μετά τις φονικές πλημμύρες

Σερβία: Δάνειο 300 εκατ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα μετά τις φονικές πλημμύρες
Το δάνειο εγκρίθηκε έχει μια περίοδο χάριτος 18 ετών και θα βοηθήσει στην κάλυψη της εγχώριας ζήτησης ενέργειας, στην προστασία των γεωργών και των περιουσιακών στοιχείων τους στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες
Δάνειο 300 εκατ. δολαρίων έδωσε στη Σερβία η Παγκόσμια Τράπεζα για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Μαΐου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Σερβία με χρονική ισχύ 30 ετών, στο πλαίσιο της βοήθειας προς τη χώρα η οποία προσπαθεί να ανακάμψει οικονομικά από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Μαΐου, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και υπέστη ανυπολόγιστες ζημιές ο ενεργειακός τομέας, ανακοίνωσε το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Το δάνειο, το οποίο εγκρίθηκε έχει μια περίοδο χάριτος 18 ετών και θα βοηθήσει στην κάλυψη της εγχώριας ζήτησης ενέργειας, στην προστασία των γεωργών και των περιουσιακών στοιχείων τους στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ενώ θα βελτιώσει και την ικανότητα της βαλκανικής χώρας να ανταποκριθεί στις καταστροφές.

«Το δάνειο θα καλύψει την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων (120 εκατομμυρίων ευρώ) για να αποτραπεί μια ενεργειακή κρίση, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι χειρότερες πλημμύρες στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας κατέστρεψαν υποδομές, δρόμους, γέφυρες και σπίτια, προκαλώντας ζημιές που υπολογίζονται σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το κόστος αυτό αυτομάτως προκαλεί συρρίκνωση της σερβικής οικονομίας για το 2014 και περιπλέκει περαιτέρω τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού που κινείται πάνω από το 8% του ΑΕΠ.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...