Στην έκθεση “GREEK TOURISM EXPO” ο πρόεδρος της Εν. Επαγγ. Αντιρρίου Π. Τσουκαλάς.

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “GREEK TOURISM EXPO” Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Ως Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Αντιρρίου επισκέφθηκα την έκθεση “GREEK TOURISM EXPO” που διοργανώθηκε στις 8-9-10 Δεκεμβρίου στο Κέντρο “METROPOLITAN EXPO” στην περιοχή του Αερολιμένα Αθηνών.
Εκεί είχα προγραμματισμένες επαφές με θεσμικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, τους οποίους ενημέρωσα για το πλάνο ανάδειξης του Αντιρρίου σε ενδιάμεσο σταθμό των νέων αυτοκινητοδρόμων.
Ο κ. Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αύξηση της επισκεψιμότητας του Αντιρρίου κατά την τουριστική περίοδο, σε συνδυασμό με προσέλκυση ταξιδιωτών για σύντομες επισκέψεις καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η τουριστική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Π.Δ.Ε. μπορεί να φιλοξενήσει άμεσα ποιοτικό υλικό διαφήμισης του Αντιρρίου, ενώ και τα περίπτερα της Περιφέρειας σε μεγάλες εκθέσεις μπορούν να φιλοξενούν έντυπο υλικό προβολής.
Επίσης ενημέρωσα τον Αντιπεριφερειάρχη ότι χάρη στη συνεργασία της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. υπάρχει ήδη και κυκλοφορεί πολυτελές δίγλωσσο οχτασέλιδο έντυπο για το Αντίρριο, ενώ είναι ήδη έτοιμο και τουριστικό βίντεο. Έτσι το πρώτο δείγμα άμεσης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η τοποθέτηση του φυλλαδίου στο περίπτερο της Δυτικής Ελλάδας στη METROPOLITAN EXPO.
Το έντυπο του Αντιρρίου με τίτλο «Πάρτε μια ανάσα στο Αντίρριο» βρισκόταν όλες τις ημέρες της έκθεσης και στο περίπτερο της Ένωσης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (HELLASTRON), που ήταν ένα από τα σημαντικότερα της έκθεσης και το πρώτο που συναντούσε ο επισκέπτης στην είσοδο. Είχε τοποθετηθεί εκεί από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που είναι μέλος της Ένωσης και αποφάσισε να προβάλλει το Αντίρριο αντί για κάποια άλλη δραστηριότητά της.
Στο περίπτερο αυτό είχα διάλογο με τον Πρόεδρο της HELLASTRON και Διευθ. Σύμβουλο της Αττικής Οδού κ. Βασίλη Χαλκιά, ο οποίος υποδέχτηκε πολύ θετικά την ιδέα για την εξέλιξη του Αντιρρίου σε πολυδύναμο ενδιάμεσο σταθμό, χαρακτηρίζοντας το «Live Σ.Ε.Α./ Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων». Ο κ. Χαλκιάς εξήγησε ότι κάποιες εκδηλώσεις της Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων θα μπορούσαν να γίνονται στο Αντίρριο, εφόσον το θέλουν οι εταιρείες μέλη της που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.Ως προέδρος επισήμανα ότι η καλή συνεργασία των επαγγελματιών του Αντιρρίου με τα τοπικά μέλη της HELLASTRON εγγυάται κάτι τέτοιο.
Μια ακόμα συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων περιοχής Πατρών κ. Ηλία Μεντζελόπουλο. Η συζήτηση έγινε σε θετικό πνεύμα και στράφηκε στην παροχή τεχνογνωσίας από τον ξενοδοχειακό κόσμο της Πάτρας προς τους επιχειρηματίες του Αντιρρίου. Μάλιστα ενδιαφέρθηκα για το μέλλον του κλειστού ξενοδοχείου «Ντένια», συμφερόντων της οικογένειας Μεντζελόπουλου στην περιοχή του Αντιρρίου και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι η μονάδα αυτή συνεχίζει να ενδιαφέρει επιχειρηματικά την οικογένεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επαινετικά σχόλια έλαβε το έντυπο «Πάρτε μια ανάσα στο Αντίρριο» και από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη.
Τέλος, επισκέφθηκα περίπτερα σημαντικών ταξιδιωτικών πρακτορείων, παρουσιάζοντας το Αντίρριο μέσω του εντύπου. Εκεί συνάντησα επίσης θετικό πνεύμα, κάτω από την προϋπόθεση ότι η πληροφόρηση των πρακτόρων πρέπει να είναι πληρέστερη και να συνοδεύεται από ειλικρινή δέσμευση των επαγγελματιών του Αντιρρίου για άριστη εξυπηρέτηση από τους τοπικούς επαγγελματίες.
Το επόμενο βήμα μου ως Προέδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Αντιρρίου θα είναι η ενημέρωση των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, έτσι ώστε να συμφωνηθούν οι πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...