Σύνοδο του ΟΗΕ στη Γενεύη για το Κυπριακό πρότεινε ο Ερογλου

Σύνοδο του ΟΗΕ στη Γενεύη για το Κυπριακό πρότεινε ο Ερογλου
Καθώς σε αυτή τη Σύνοδο είναι δυνατό να γίνουν κάποια βήματα, σχολίασε

Διαφορετικές γνώμες ακούστηκαν για το κυπριακό πρόβλημα στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης αλλά τα μηνύματα που βγήκαν είναι αισιόδοξα για το μέλλον, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη στα κατεχόμενα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο κ. Ερογλου είπε ότι κατά τη διάρκειά της του δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσει για τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες, τον διορισμό τους ειδικού συμβούλου Έμπεθ Αϊντα και να γίνει ανταλλαγή απόψεων.

Πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρότεινε όπως γίνει μια σύνοδος στην Γενεύη, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ και πως σε αυτή τη Σύνοδο είναι δυνατό να γίνουν κάποια βήματα. Ωστόσο, συνέχισε, δεν ορίστηκε ημερομηνία, αλλά λέχθηκε ότι μια τέτοια σύνοδος είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για την σύνοδο στη Γενεύη, υπενθύμισε ότι ήταν μια δική του πρόταση. Για τις συνομιλίες, ο κ. Ερογλου είπε ότι κατά την τρίτη φάση τους θα αρχίσει το «πάρε – δώσε» με την ελληνοκυπριακή πλευρά να καταθέτει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις -όπως έκανε και στις δυο πρώτες φάσεις των συνομιλιών-κατά τον ισχυρισμό του.

Ο κ. Ερογλου, τέλος, σχολίασε ότι διάλεξή του, που ήταν προγραμματισμένη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια μετά από πρόσκληση των φοιτητών, ακυρώθηκε μετά από πίεση που ασκήθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, κάτι που δεν ήταν σωστό -όπως είπε- μεσούσης της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...