Τζανακόπουλος για το «Νέα Μακεδονία»: Δεν θα μπω στην ονοματολογία – κοινά αποδεκτή λύση erga omnes

Τζανακόπουλος για το «Νέα Μακεδονία»: Δεν θα μπω στην ονοματολογία – κοινά αποδεκτή λύση erga omnes

Τζανακόπουλος

Χωρίς να δώσει απαντήσεις για τα δημοσιεύματα περί «Νέα Μακεδονίας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι δεν επιθυμεί να μπει στην ονοματολογία και παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών.

Όπως είπε στόχος είναι να δημιουργηθούν οι όροι για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και έκανε λόγο για ‘υπεύθυνη και τολμηρή στάση’ και διευκρίνισε ότι η θέση της κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια από το κοινό κεκτημένο του 2007-2008.

Για τα οικονομικά, είπε πως «δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ουδεμία επιβάρυνση στους πολίτες» και πρόσθεσε ότι στις 22 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το προγραμματισμένο eurogroup  και θα δώσει το πράσινο φως για την επόμενη εκταμίευση.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Για «Σκοπιανό»: «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπω στην ονοματολογία. Η διαπραγμάτευση θα ενταθεί τις επόμενες μέρες. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις για να καταλήξουμε σε μια λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλαιπωρεί την Ελλάδα. Να προχωρήσουμε με συνταταγμένο τρόπο στις διαπραγματεύσεις».

Για γεωγραφικό προσδιορισμό: «έχουμε διαμηνύσει ότι αυτό το οποίο προέχει είναι στο πλαισιο των θέσεων που αποτελούν εθνικό κεκτημένο να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες»

Για κοινή θέση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ: «η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση που αποτελεί συνέχεια από το κοινό κεκτημένο του 2007-2008. Ο κύριος καμμένος έχει κάνει σοβαρή και υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία ο ίδιος δεν θα δημιουργήσει πρόλβημα εφόσον υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.  Αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση για διγλωσία είναι η ΝΔ»

Για την ενιαία χρήση: «στόχος να βρεθεί μία κοινώς αποδεκτή λύση και από την κυβέρνηση αποδεκτό είναι ένα όνομα που θα χρησιμοποιείται erga omnes».

Για νομοθετική ρύθμιση και πλειστηριασμούς: «υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας που δημιουργέι πραγματική ασπίδα για τα ακίνητα των λαικών τάξεων. Αυτή είναι η βασική δέσμευση της κυβέρνησης».

Για προθέσεις Ζάεφ και ενημέρωση πολιτικών: «οι προθέσεις Ζάεφ διαμορφώνουν προυποθέσεις για επίλυση. Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση. Εμείς έχουμε καλέσει το σύνολο της αντιπολίτευσης. και έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός να εκφράσουν τις τοποθετήσεις τους. εφόσον υπάρξουν βήματα προφανώς και θα ενημερωθούν αρμοδίως. Αλλά τη μορφή ενημέρωσης δεν μπορώ να την προεξοφλήσω”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/316780-Tzanakopoylos-gia-to-Nea-Makedonia-Den-tha-mpo-sten-onomatologia-koina-apodekte-lyse-erga-omnes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...