Το ΔΝΤ βλέπει ανάκαμψη!

Το ΔΝΤ βλέπει ανάκαμψη!

Λαγκάρντ: Βλέπουμε κάποιες «ακτίνες ήλιου»

 

Αισιόδοξο μπορεί να χαρακτηριστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ),για την παγκόσμια ανάπτυξη, με τα στελέχη του να παροτρύνουν τις χώρες μέλη να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να στηρίξουν μια ανάπτυξη βιώσιμη και ανοικτή σε όλους.  Η Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον ενόψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, είπε ότι «η πολυαναμενόμενη παγκόσμια ανάκαμψη ριζώνει…Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιήσουμε την επικαιροποιημένη μας πρόβλεψη ενόψει της Ετήσιας Συνόδου μας – και πιθανόν θα είναι ακόμα πιο αισιόδοξη».

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ,  σχεδόν το 75% του πλανήτη βιώνει μια ανοδική οικονομική πορεία  καταγράφοντας «την πιο ευρείας βάσης επιτάχυνση από την αρχή της δεκαετίας»! Παράλληλα με την επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η γαλλίδα τεχνοκράτης, επεσήμανε ότι βελτιώνεται και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς το τραπεζικό σύστημα καθίσταται πιο σταθερό και ενισχύεται η εμπιστοσύνη της αγοράς.
 

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Βλέπουμε κάποιες ακτίνες ήλιου, αλλά δεν είναι καθαρός ο ουρανός». Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ ανέμενε η παγκόσμια οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% φέτος και 3,6% το 2018. Η βελτίωση αναμένεται να γίνει πάνω σε αυτά τα νούμερα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/304236-To-DNT-blepei-anakampse ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...