Τσακαλώτος: Δημιουργούμε αποθέματα για να μπορεί να σταθεί η χώρα στα πόδια της

Τσακαλώτος: Δημιουργούμε αποθέματα για να μπορεί να σταθεί η χώρα στα πόδια της

Τσακαλώτος

Η επίθεση στη ΝΔ και η “φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου”

Όχι απλά «success story» αλλά «true story» η πορεία της ελληνικής Οικονομίας, σύμφωνα με την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με αντικείμενο το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα όπως την νέα επιστροφή στις αγορές, τονίζοντας ότι βγήκαμε στις αγορές και θα ξαναβγούμε για να χτίσουμε «αποθέματα» για την έξοδο από το πρόγραμμα, παράλληλα εκτόξευσε τα βέλη του προς την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας ότι «όταν εσείς φύγατε αφήσατε άδεια ταμεία».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι το σχέδιο έχει μακροπρόθεσμη πνοή και «ανεξάρτητα πια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση εμείς θα έχουμε τα αποθέματα για να μπορεί να σταθεί η χώρα στα πόδια της». Ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία, είπε πως έχει βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη που μπορεί να περάσει από πάνω ακόμη και «μία φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από τα 40 πόδια και κρατώντας σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας από τα Lidl»!

Ο υπουργός επικαλέστηκε τα θετικά σχόλια των θεσμών και των αγορών, για την οικονομική πολιτική και για το πρόβλημα της υπερφορολόγησης σημείωσε ότι «λέτε ότι δεν είναι βέλτιστη λύση για υπερφορολόγηση και μετά μοίρασμα. Σωστό αυτό, δεν είναι βέλτιστη λύση ούτε εγώ θέλω να την διαλέξω».

Έριξε τις ευθύνες και στους θεσμούς τονίζοντας ότι «επειδή το ΔΝΤ πάντα υποτιμά την απόδοση των μέτρων και δεύτερον δεν μετράει τα λεγόμενα μη παραμετρικά μέτρα, έχουμε γι’ αυτό το λόγο την υπεραπόδοση. Δεν είναι από τη φορολογία. Είναι από εισφορές επειδή υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και από την εφαρμογή του μέτρου για την εθελούσια αποκάλυψη των εισοδημάτων».

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι κανείς επενδυτής δεν έχει εκφράσει δυσφορία ή παράπονο για την υψηλή φορολογία, ενώ για το θέμα της συνεδρίασης, τον Προϋπολογισμό, είπε ότι «Ο προϋπολογισμός είναι άλλο ένα κομμάτι για δημιουργία συνθηκών για έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση. Το αφήγημά μας είναι ότι ακόμα και με δυσκολίες, συμβιβασμούς, με μνημόνιο, μπορούν να γίνουν πράγματα με κοινωνικό πρόσημο». 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307961-Tsakalotos-Demioyrgoyme-apothemata-gia-na-mporei-na-stathei-e-chora-sta-podia-tes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...