Βίζερ: Ονειρεύονται όσοι λένε ότι θα φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα

«Πολλοί σε αυτή τη χώρα έχουν όλα αυτά τα ωραία όνειρα ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ», είπε ο πρόεδρος του EWG, από  το βήμα του συνεδρίου των Δελφών, σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «αυτό απαιτεί πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων “μία-δύο Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης” για το τι θα γίνει, ενώ οι υπουργοί και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα ζητήσουν νέα συμφωνία. Και αυτό θα ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια γρήγορη συμφωνία. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» τόνισε. Στο κομμάτι της αξιολόγησης επεσήμανε ότι αν το θέλουν όλοι, μπορεί να κλείσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή!

Citi: Αντικαταστάτη του ΔΝΤ ψάχνει η Αθήνα

 Η Αθήνα προσπαθεί να λάβει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αναφέρει σε νέο της δελτίο και η  Citigroup. Όπως αναφέρεται, ο δανεισμός της Αθήνας δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, ενώ παράλληλα θα αυξήσει το χρέος.

«Τα δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό από αυτόν που εξυπηρετεί το ΔΝΤ και είναι γενικά προσαρμοσμένα για την ανακούφιση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες» αναφέρει η Citi, που σημειώνει ότι όσο πιο φτωχή είναι η χώρα, τόσο πιο ευνοϊκές οι συνθήκες του δανείου. Με την Ελλάδα να έχει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, το κόστος του δανείου, αναμένεται να είναι ακριβό!

Επιβεβαίωση και από Κομισιόν!

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα ενός δανείου προς την Ελλάδα» επιβεβαίωσε εχθές η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί.«Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επισημάνει ότι θα ήθελαν να προωθήσουν περαιτέρω ενεργές πολιτικές απασχόλησης και μια από τις οδούς είναι η προσέγγιση της Παγκόσμιας Τράπεζας» ανέφερε, τονίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για λεπτομέρειες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/273419-Bizer-Oneireyontai-osoi-lene-oti-tha-phygei-to-DNT-apo-to-programma ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...