Η Παναγία Βαρνάκοβα την ώρα της απόλυτης καταστροφής έκανε το θαύμα της.

Η Παναγιά, η Βαρνάκοβά μας, την ώρα της απόλυτης καταστροφής, έκανε το θαύμα της.

Η ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Θεοδοσία, ομολογεί: Η λαίλαπα της φωτιάς τύλιγε στις φλόγες το Μοναστήρι μας και πλησίαζε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς μας.

Η εικόνα ήταν βιδωμένη, κατσαβίδι δεν υπήρχε, η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο, έλεγα στην Παναγιά, χωρίς εσένα δεν φεύγω από το Μοναστήρι, θα καούμε και οι δυο και ξαφνικά η εικόνα πέφτει πάνω μου και με την βοήθεια άλλης αδελφής μοναχής σώσαμε την εικόνα της Παναγιάς μας.

Πηγη: Σταυρος Μουτόπουλος facebook

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα είναι δυνατό; Τότε γιατί επέτρεψε να καούν τόσα πράγματα; Δεν σοβαρευόμαστε; Για αυτό η εκκλησία είναι μακριά από τους νέους.

  2. Πιστεύω στον Θεό! Πιστεύω βαθιά και ειλικρινά στην ύπαρξή του. Θα πιστέψω, όμως, τέτοιου είδους “θαύματα” τη μέρα που θα μάθω ότι έγιναν θαύματα υπέρ των φτωχών, πεινασμένων και αδυνάτων. Όταν π.χ. βρέξει στην Αφρική φαγητό και εμβόλια. Μου είναι αδύνατο να διανοηθώ ότι όταν υπάρχουν τόσα σοβαρά προβλήματα στον κόσμο μας, τόση αρρώστια και τόση δυστυχία, ο Θεός μερίμνησε για ένα κομμάτι ξύλο, ό,τι κι αν συμβολίζει αυτό. Ο Θεός ζει μέσα μας, στις καρδιές μας και πραγματώνεται μέσα από τη δική μας ζωή. Τέτοιες αφηγήσεις μόνο κόλπα για να μαζευτούν λεφτά για την επισκευή του μοναστηριού θυμίζουν. Μπορεί να είμαι καχύποπτος, θεωρώ αδιανόητο όμως το να μην έχει η εκκλησία χρήματα για την επισκευή και να ζητάει το υστέρημα του λαού που υποφέρει.

    • Θα σας πρότεινα, με όλο το σεβασμό στην άποψή σας, να μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Πράγματι, ο κόσμος της Αφρικής είναι ιδιαίτερα πονεμένος και βασανισμένος. Αναρωτηθήκατε ποτέ, πως γίνεται ένας λαός που στο υπέδαφός του έχει διαμάντια, να βιώνει τέτοια δυστυχία; Πώς γίνεται να εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο της Αφρικής άλλες χωρές και οι κάτοικοι της να πεθαίνουν πάνω στα διαμάντια…από πείνα; Μήπως γιατί επεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας;
      Αφού πιστεύετε στον Θεό, θα ξέρετε σίγουρα, ότι ο Θεός μας παρέχει πλήρη ελευθερία. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε καλό ή κακό στον συνανθρωπό μας. Η πίστη στον Θεό και τα θαύματα, είναι άσχετα με την Αφρική, έτσι όπως τα συγκρίνετε. Αφού, επίσης, πιστεύετε στον Θεό, θα γνωρίζετε, ότι δεν πρόκειται για ένα κομμάτι ξύλο, αλλά για την εικόνα της Παναγίας. Δεν τιμούμε το υλικό (κομμάτι ξύλο), αλλά το πρόσωπο της αγιογραφίας. Αυτό το πρόσωπο, η Παναγία, εκτός των πολλών θαυμάτων σε πιστούς…και μη, δίνει ελπίδα και δύναμη σε κάθε πονεμένο άνθρωπο.
      Πράγματι, η καχυποψία οδηγεί τον νου σε λάθος μονοπάτια και σκέψεις…
      Όσο για το αν έχι η εκκλησία λεφτά για να το επισκευάσει, αρκεί να αναρωτηθείτε σε πόσα δημοτικά σχολεία προσφέρει το κολατσιό των παιδιών για να μην λιποθυμήσουν από την πείνα, πόσα γηροκομεία, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα συντηρεί, και σίγουρα κάπου εκεί θα βρείτε και την απάντηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...