Μειώνουν το φορολογικό βάρος για τις «νεοφυείς επιχειρήσεις»!

Με την Ελλάδα να διατηρεί υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ενώ γειτνιάζει με χώρες, εκτός Ε.Ε. που έχουν λιγότερη από την μισή φορολογία, πολλές επιχειρήσεις έχουν μεταναστεύσει μέσα στα χρόνια των μνημονίων. Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φορολογικό καθεστώς της Βουλγαρίας και της FYROM και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υποσχεθεί τέτοιο χαμηλό ποσοστό φορολογίας, αντίστοιχο των δύο χωρών». Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην αίθουσα του ΕΒΕ Κοζάνης, έθιξε τα δύσκολα θέματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

 

Μετά από τα επίμονα ερωτήματα για τις επιχειρήσεις που «μεταναστεύουν» σε γειτονικές χώρες, με πολύ χαμηλό ποσοστό φορολόγησης, ο υπουργός, παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει χαμηλή φορολογία, αλλά απουσιάζει κάθε είδους προστασία σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, γεγονός το οποίο οι επιχειρήσεις, όταν αποφασίσουν να προβούν σε μεγάλες επενδύσεις, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

 

Στην συνέχεια, τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας και συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στη διοργάνωση 13 αναπτυξιακών συνεδρίων, όπου σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους πολίτες θα πούμε τι πρέπει να γίνει». Σε αυτό το σημείο ζήτησε τη συνεργασία των φορέων και των επαγγελματικών ενώσεων για τον διάλογο και τις προτάσεις που θα πρέπει να διατυπωθούν, με στόχο «τη δημιουργία ενός διαφορετικού αναπτυξιακού μοντέλου για τη χώρα, που είναι και η άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης».

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός, το πρωί επισκέφθηκε τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που έχει σταματήσει να λειτουργεί και στη συνέχεια περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου κατασκευής της 5ης μονάδας, όπου ενημερώθηκε από τον επόπτη παρακολούθησης του έργου από την πλευρά της ΔΕΗ , Μιχάλη Δερβενιωτάκη, για την εξέλιξη των εργασιών. Σύμφωνα με την παρουσίαση, η νέα μονάδα θα είναι ισχύος 660 Mw, με βαθμό απόδοσης 41,5% και η δημιουργία της έχει συνολικό κόστος, 1,38 δις ευρώ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/282409-Meionoyn-to-phorologiko-baros-gia-tis-neophyeis-epicheireseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...