Μυτιληναίος: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 548%!

Μυτιληναίος: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 548%!

Νέα εποχή για την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – Στα 80,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη! – Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ορόσημο το 2017 –  Σε τροχιά επίτευξης των υψηλών στόχων!

 

«Το 2017 αποτελεί έτος ορόσημο» για την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Ευάγγελος Μυτιληναίος, σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017, που  αποτελεί και την πρώτη περίοδο για την οποία η εταιρία, ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 80,7 εκατ. ευρώ, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν σε 0,564 ευρώ έναντι 0,106 ευρώ την αντίστοιχη

περίοδο του 2016 και τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 156,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 54,5%.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 811,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 27,6%. Όλα αυτά, σε μία περίοδο μεγάλων μεταβολών για την εταιρία, καθώς και τον Ιούνιο  όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ΚΟΔ ύψους 300 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με κουπόνι 3,10%.

 

Όπως επεσήμανε σχετικά ο κ. Μυτιληναίος, το α’ εξάμηνο του 2017 ήταν ορόσημο γιατί περιλάμβανε την « ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, που ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, δύο σχεδόν μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα», αλλά και την «απόλυτα επιτυχημένη έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου τον Ιούνιο, καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη της αγοράς για την Εταιρεία που εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή».

 

Ειδικά για τα αποτελέσματα, ο ίδιος τόνισε ότι το Α’ Εξάμηνο 2017, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ παρουσίασε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών +548%, στηριζόμενη πρώτιστα στην εξαιρετική επίδοση του Τομέα της Μεταλλουργίας αλλά και στις ισχυρές επιδόσεις που πέτυχαν οι Τομείς Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Η οικονομική επίδοση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ όπως αποτυπώνεται στην πρώτη δημοσίευση αποτελεσμάτων ως ενιαία εταιρική οντότητα δείχνει ότι η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και την ελληνική οικονομία».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/296262-Mytilenaios-Ayxese-ton-katharon-kerdon-kata-548 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...