20 έργα του προσφέρει ο Wassili Lepanto στη Ναύπακτο-Ανάγκη η δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης

Την ανάγκη δημιουργίας δημοτικής πινακοθήκης με σκοπό να φιλοξενηθούν έργα που προσφέρουν με την καρδιά τους διάφοροι Έλληνες καλλιτέχνες-Ζωγράφοι ,όπως ο Wassili Lepanto Λουκόπουλος,τόνισε κατά την σημερίνη συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο πολιτισμού Art Lepanto στο λιμάνι της πόλης,ο ιδιοκτήτης του χώρου και πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ.Ράπτης.

Ο κ. Ράπτης παρουσίασε τα 20 έργα που ο Ναυπάκτιος Wassili lepanto αφήνει ως πολιτιστική κληρονομιά στον τόπο που αγάπησε με την ελπίδα κάποια στιγμή να κοσμήσουν την δημοτική πινακοθήκη η οποία φαίνεται ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τον τόπο.

Και κρίνεται επιτακτική,για το λόγο ότι εκτός της σημαντικής υστέρησης στον τομέα αυτό,η πόλη δέχεται πλήθος προσφορών από γνωστούς ζωγράφους και συλλέκτες οι οποίοι δωρίζουν μέρος των συλλογών τους στην δημιουργία της πινακοθήκης.Να σημειωθεί πάντως ότι στον σχεδιασμό της παρούσας δημοτικής αρχής σύμφωνα τα λεγόμενα,είναι η δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης στον χώρο του Ξενία.

Υπό το βάρος λοιπόν των εξελίξεων και την παρουσίαση ενός σημαντικού αριθμού έργου σήμερα από τον Wassili Lepanto,πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο Art Lepanto από τον πρώην αντιδήμαρχο πολιτισμού του δήμου Ναυπακτίας και ιδιοκτήτη του χώρου Γ.Ράπτη,τον διευνθυντή της Παπαχαραλαμπείου δημόσιας βιβλιοθήκης Ναυπάκτου Γ.Χαλάτση και τους γνωστούς Ναυπάκτιους εικαστικούς Γ.Αρτινόπουλο και Ν.Καλατζή (επιμελητή του Art Lepanto)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...