ΑΔΚΝ : «Πάρτι» απευθείας αναθέσεων και κατασπατάλησης πόρων

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΔΚΝ αποκάλυψαν και ανέδειξαν  τις σπατάλες και την αδιαφάνεια που διακρίνει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου Ναυπακτίας.

Ειδικότερα :

  1. Οι απευθείας αναθέσεις 340.000€ στον ίδιο προμηθευτή έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και αποτελούν πρόκληση στο κοινό αίσθημα. Η δημοτική αρχή προμηθεύεται ομπρέλες για παραλίες, παγκάκια, όργανα παιδικών χαρών κλπ από τον ίδιο προμηθευτή με ποσά που φτάνουν στο όριο των απ’ ευθείας αναθέσεων (24.800€ ). Οι προμήθειες αυτές που αφορούν ομοειδή αντικείμενα θα μπορούσαν να γίνουν με διαγωνισμό, ακόμα και πρόχειρο.

Ο Δήμαρχος έχει την αποκλειστική ευθύνη για το «πάρτι» που γίνεται στο δήμο και το οποίο παρακολουθεί αδιάφορα. Ο ίδιος, ενώ επιτρέπει και εγκρίνει με την υπογραφή του, την κατασπατάληση δημοτικών πόρων, την ίδια στιγμή λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες.

Ο  δήμαρχος την ίδια ημέρα στις 17/7/2017 υπέγραψε 4 απευθείας αναθέσεις στον ίδιο προμηθευτή των Αθηνών για το ποσό των  75.000€!!!!  Άρα δεν  μπορεί να επικαλεσθεί ότι δεν θυμόταν, γιατί τα υπέγραψε συνειδητά και όλα την ίδια ημέρα. Λίγες μέρες αργότερα, στις 19/7/2017 και 25/7/2017 υπέγραψε τρεις ακόμα απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 75.000 στον ίδιο προμηθευτή. 150.000 ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα!!!

Ενώ έγιναν αυτές οι αποκαλύψεις από την παράταξή μας, ο δήμαρχος με νέα ανάθεσή του στον ίδιο προμηθευτή στις 6/7/2018 αναθέτει το ποσό των 24.800€ για να συντηρήσει τα όργανα των παιδικών χαρών που μόλις αγόρασε καινούρια.

  1. Οι δαπάνες για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ξεπερνούν το ποσό των 320.000€ για το 2018. Επειδή όμως όλα τα πράγματα έχουν τον τρόπο τους, η δημοτική αρχή για να μην δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της  έχει βρει το παρακάτω τέχνασμα. Όταν ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός στις αρχές του 2018 το ποσό για πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ΔΕ Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας ήταν 15.000€. Αυτό για να γίνουν δηλώσεις περί οικονομίας και συνετής οικονομικής  διαχείρισης. Στη συνέχεια το ποσό αυτό, μέσω αναμορφώσεων, αυξήθηκε κατά 310% και έφτασε στις 47.000€

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι δαπάνες για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  του 2018  από 5.000€ που προβλέπονταν στον αρχικό προϋπολογισμό, μέσω αναμορφώσεων, αυξήθηκαν κατά 700% και έφθασαν στις 37.000€. Αφορούν και το γνωστό carousel  που ενώ προβλεπόταν δωρεάν χρήση οι δημότες το πλήρωναν κανονικά.

Με τον τρόπο αυτό η παρακολούθηση των δαπανών της δημοτικής αρχής γίνεται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής αρχής μην έχοντας τον παραμικρό ενδοιασμό, με απόλυτη επίγνωση και συνείδηση των πράξεων τους, χωρίς διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια εξυπηρετούν την πολιτική τους πελατεία. Οι προεκλογικές διακηρύξεις και οι καταγγελίες ήταν το τέχνασμα για να πάρουν την εξουσία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επανέλθουν με νέα ρητορική και με νέα τεχνάσματα όσο μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο.

Πίνακας με τα στοιχεία των απευθείας αναθέσεων στον ίδιο προμηθευτή

Ναύπακτος  18/7/2018



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...