Fake news για την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι (βίντεο)

Fake news για την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι (βίντεο)

Τι πραγματικά είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους κατοίκους στο Μάτι

Το fake news με τα 2.000 ευρώ που δήθεν είπε ο Τσίπρας στο Μάτι έκανε τον γύρο του διαδικτύου και το αξιοποιούν όλα τα στελέχη της Ν.Δ., Σίμος Κεδίκογλου, Ανδρέας Οικονόμου και του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος στα πάνελ των καναλιών.

Το βίντεο αναπαρήγαγε η γνωστή επικοινωνιακή διαδικτυακή ομάδα της ΝΔ, «Ομάδα Αλήθειας», παίχτηκε από γνωστά αντικυβερνητικά sites και από τον ΣΚΑΪ.

Το εν λόγω απόσπασμα, «κομμένο» και «ραμμένο» στα σημεία που βολεύει τη «γαλάζια» προπαγάνδα, δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται σε μία πυρόπληκτη της περιοχής, λεγόντάς της πως δεν θα σωθεί αν έπαιρνε 2.000 ευρώ και πως «θα τα σπατάλαγε».
Η συζήτηση όμως εκείνη την ώρα ήταν το γιατί είναι προτιμότερο τα χρήματα αυτά (που δίνει η Κύπρος) να μην «σπάσουν» σε επιδόματα π.χ. των 2.000 ευρώ στους κατοίκους, αλλά να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία υποδομών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή, κάτι στο οποίο, οι κάτοικοι συμφώνησαν.
«Κόρη σου είναι αυτή;»

Ακόμα μια προβοκάτσια έγινε  από την ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα». Σε βίντεο όπου ο πρωθυπουργός συνομιλεί με κατοίκους κάθεται στο πλευρό μιας κυρίας και κάποια στιγμή ακούγονται αρκετές φωνές και ο Αλέξης Τσίπρας ρωτάει την κυρία: «Κόρη σου είναι αυτή;».
Το «Πρώτο Θέμα» όμως, άκουσε «δικός μας είναι αυτός;» και άρχισε τη γνωστή σπέκουλα.
Τι απαντάει η γυναίκα που καθόταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα:
Ποτέ δεν ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό «Δικός μας είναι αυτός» στη συνάντησή του με κατοίκους στο Μάτι, όπως αποκαλύπτει η ίδια η γυναίκα στην οποία απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ» επισημαίνει στο protothema.gr η Κατερίνα Μαλλά, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων στο Μάτι που συναντήθηκαν την προηγούμενη Τρίτη 27 Νοεμβρίου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
Η κυρία Μαλλά, που εμφανίζεται να κάθεται στα αριστερά του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός έσκυψε και την ρώτησε «δικός μας είναι αυτός» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Στο ερώτημά μας τι της είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Κατερίνα Μαλλά διευκρινίζει ότι το ερώτημα ήταν: «Η κόρη σου είναι αυτή;» και ζητά να διορθωθεί το ρεπορτάζ επειδή, όπως μας λέει, «δεν θέλει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».
 
«Δίνουμε έναν αγώνα μόνοι μας, με αξιοπρέπεια, προσπαθώντας να εργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνθρωποι» τονίζει η Κατερίνα Μαλλά.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347950-Fake-news-gia-ten-episkepse-Tsipra-sto-Mati-binteo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...