Ανήσυχη η Ρωσία μετά από τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν

Ανήσυχη η Ρωσία μετά από τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν

Ανήσυχη είναι η Μόσχα έπειτα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που έθεσε χθες εκ νέου σε αμφισβήτηση τη συνθήκη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε πως η Ουάσιγκτον ενδεχομένως να παραβιάζει η ίδια μια συμφωνία για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μέσου και μικρού βεληνεκούς.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μίλησε σήμερα σε Ρώσους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

Οι δηλώσεις του αποτυπώνουν την έντονη δυσαρμονία Μόσχας και Ουάσιγκτον σε μια σειρά από θέματα και υποδηλώνουν τις δυσκολίες που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Τραμπ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ χαρακτήρισε «όνειδο» για τις ΗΠΑ τη συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επικυρώσει τη συμφωνία στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Λαβρόφ, η χώρα του οποίου αποτελεί μία από τις μεγάλες δυνάμεις που υπέγραψαν τη πυρηνική συμφωνία της 14ης Ιουλίου του 2015, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι κάθετα αντίθετη με αυτή τη στάση. «Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», τόνισε. «Θα υπερασπιστούμε αυτό το έγγραφο, αυτή τη συνθήκη, που έγινε δεκτή με ανακούφιση από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και ενδυνάμωσε πραγματικά και την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Οι απειλές του Αμερικανού προέδρου να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα για να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της προκάλεσαν επίσης την αντίδραση της Μόσχας, που έχει κοινά σύνορα με την Βόρεια Κορέα και πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις και η διπλωματία είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση της κρίσης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302011-Anesyche-e-Rosia-meta-apo-tis-deloseis-Tramp-gia-to-Iran ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...