Μέσα στην εβδομάδα κλείνουν τα προαπαιτούμενα λένε οι Βρυξέλλες

Τα προαπαιτούμενα θα κλείσουν πριν από το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας (10 Οκτωβρίου), εκτιμούν αξιωματούχοι της Κομισιόν, από τις Βρυξέλλες. Με την υλοποίηση των μέτρων «ξεκλειδώνει» και η εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την οποία, το 1,7 δισ θα πέσει στην αγορά, με την πληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Ανώτατοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, δήλωσαν πως πιθανότατα τα προαπαιτούμενα θα έχουν ολοκληρωθεί ως την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, τόνισαν πως «δεν είμαστε ακόμα εκεί, υπάρχουν κάποιες δράσεις που εκκρεμούν, αλλά οι ελληνικές αρχές είναι βέβαιες ότι θα τις ολοκληρώσουν ως την Τετάρτη».

Δημοσίευμα του Reuters, επικαλείται δηλώσεις και δεύτερου αξιωματούχου, ο οποίος συμφωνεί ότι «Η προσδοκία είναι πως μια εκταμίευση θα λάβει πολιτική έγκριση».

Σχετικά με τα εκκρεμεί προαπαιτούμενα, ο πρώτος διευκρίνισε ότι αφορούν τον τομέα ενέργειας και την Πολιτική Αεροπορία και πως είναι απαραίτητο να έχουν ρυθμιστεί οι εκκρεμότητες μέχρι την Τετάρτη.

Ο χρόνος δεν είναι πολύς, καθώς όλοι οι «πρωταγωνιστές» της διαπραγμάτευσης θα ταξιδέψουν μέσα στην εβδομάδα  στην Ουάσινγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στις 7 και 8 μήνα.

Το πρωί της Δευτέρας του Eurogroup,  θα συνεδριάσει το EuroWorking Group όπου αναμένεται να εισηγηθεί στους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την έγκριση της εκταμίευσης, της δόσης.«Δεδομένων των διαβεβαιώσεων από την ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση των τελευταίων προαπαιτούμενων, είμαι αισιόδοξος ότι το EWG θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, και το Eurogroup θα αποφασίσει την εκταμίευση της υποδόσης», δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Για το καυτό θέμα του χρέους, οι Ευρωπαίοι, είναι διστακτικοί, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι αυτή τη στιγμή οι θεσμοί και τα κράτη-μέλη βρίσκονται σε συνεχή επαφή σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και η συζήτηση κινείται γύρω από τις τεχνικού χαρακτήρα δυσκολίες που παρουσιάζει το εν λόγω ζήτημα.

Θέμα το οποίο συνδέεται άμεσα με την συμμετοχή του ΔΝΤ στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...