Ναύπακτος: Ανάδειξη του ανατολικού τμήματος του καστρολίμανου.(ΦΩΤΟ)

-Αμφίβολη η παραμονή του πεύκου που έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στη στατικότητα του μνημείου.

Σε ανάδειξη του τμήματος του φάρου στο Καστρολίμανο της Ναυπάκτου προχωρά η 22η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων.

Ήδη αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης και επισκευής στον  εξωτερικό τοίχο του λιμανιού,ενώ σήμερα στο ανατολικό κομμάτι του μνημείου όπου βρίσκεται ο φάρος κόπηκαν τα δένδρα (πιπεριές) αφήνοντας έτσι να αναδειχθεί το περίγραμμα του μνημείου.

Αμέσως μετά τα συνεργεία συντήρησης θα περάσουν στο ανατολικό κομμάτι του Καστρολίμανου.

Φυσικά για να ολοκληρωθεί η αισθητική παρέμβαση που έχει ξεκινήσει θα πρέπει να προστεθούν  οι πολεμίστρες και σ’αυτό το κομμάτι του κάστρου.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 492014 55955 μμΓια το ενδεχόμενο αυτό φυσικά θα πρέπει να αποφανθούν οι αρχαιολόγοι της υπηρεσίας αν ιστορικά σ’εκείνο το κομμάτι υπήρχαν πολεμίστρες ή όχι με δεδομένο ότι και στο δυτικό κομμάτι αυτές (οι πολεμίστρες) χτίστηκαν πολύ αργότερα για αισθητικούς λόγους.

-Μένει ή φεύγει το πεύκο;

Θα πρέπει τέλος να θεωρείται αμφίβολη η παραμονή του πεύκου που βρίσκεται δίπλα στον φάρο και του οποίου το ριζικό σύστημα πλέον έχει δημιουργήσει σοβαρές ρηγματώσεις στο κάστρο,θέτοντας στην κυριολεξία σε κίνδυνο την στατικότητά του.Για το ενδεχόμενο κοπής του και πάλι θα πρέπει να υπάρξουν εκ νέου εκτιμήσεις των μηχανικών της υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η παρέμβαση που επιχειρείται στο λιμάνι μας είναι και αισθητική και ουσιαστική με στόχο να ανταμείψει ντόπιους και επισκέπτες αλλά και να αντέξει στον χρόνο που είναι ο κυριότερος εχθρός……

005 006 008 009 010 011 012 014 015



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...