Να πληρώσουν οι Γερμανοί τα χρέη μας

bb

MΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ                                                                                   

ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΚΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Aπό το μαρτυρικo Κομμένο, που ξεκλήρισαν τα ναζιστικά στρατεύματα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το μείζον εθνικό θέμα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας.

Η τολμηρή πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα δικαιώνει πανηγυρικά για μια ακόμα φορά την “kontranews” τη μοναδική εφημερίδα που ανέδειξε το τεράστιο αυτό θέμα που ήταν ταμπού για τα ξεπουλημένα μέσα ενημέρωσης και τους δωσίλογους πολιτικούς μας.

Τώρα έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων που θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την καταβολή από την Γερμανία των πολεμικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου αλλά και του ανυπολόγιστου κόστους που υπέστη η χώρα μας που μετράει χιλιάδες νεκρούς, καταστροφή του συνόλου των υποδομών και της ιδιωτικής περιουσίας.

Οι αποζημιώσεις που οφείλει να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα είναι ανυπολόγιστες και φτάνουν σε αστρονομικά ποσά. Γερμανοί ειδικοί οικονομολόγοι μάλιστα ανεβάζουν το ποσό στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ όσο δηλαδή είναι και το χρέος της χώρας.

Βέβαια η διεκδίκηση θα πρέπει να τεθεί σε ρεαλιστικά επίπεδα για να πετύχουμε τουλάχιστον έναν συμψηφισμό του δημόσιου χρέους εκχωρώντας στους δανειστές τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε χθες ότι το ζήτημα θα τεθεί επίσημα τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και στα δικαστήρια, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Επειδή οι Γερμανοί θα βρίσκουν τρόπους να κωλυσιεργούν το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, τα οποία δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση, οφείλει να καταθέσει στα Ελληνικά δικαστήρια αγωγή κατά της Γερμανίας.

Στο κείμενο της αγωγής θα πρέπει να περιγράφονται λεπτομερώς οι ελληνικές απαιτήσεις τόσο σε σχέση με τις πολεμικές αποζημιώσεις όσο και σε σχέση με το κατοχικό δάνειο.

Η αγωγή θα πρέπει να περιγράφει επίσης το κόστος για τις δεκάδες χιλιάδες των αγωνιστών που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα αλλά και από την καταστροφή των υποδομών και των ιδιόκτητων και δημόσιων κτιρίων!

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει επίσης σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, εκχωρώντας το σύνολο των απαιτήσεων από τους Γερμανούς στους εταίρους, ως αντάλλαγμα για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Μια τέτοια πρωτοβουλία εκθέτει την Γερμανία και θέτει τους εταίρους προ των ευθυνών τους.

Παράλληλα η κίνηση αυτή γίνεται μοχλός πίεσης και ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Η ιστορική εκκρεμότητα με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις πρέπει να κλείσει.  Το Βερολίνο δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρόκειται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα να προβάλει απαιτήσεις για να πληρώσουμε τα τοκογλυφικά δάνεια, που μας έχουν φορτώσει οι τοκογλύφοι δανειστές.

Τα δύο αυτά κεφάλαια θα πρέπει να κλείσουν ταυτόχρονα και στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η ενεργοποίηση της κυβέρνησης, της Βουλής και του συνόλου των πολιτικών κομμάτων. Απαιτείται επίσης η κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αλλά και των Εβραϊκών οργανώσεων, που διαθέτουν τεράστια επιρροή στα διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Μήνυμα Τσίπρα στο Βερολίνο

«Για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου η χώρα μας για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη εθνική στρατηγική», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά το χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που γίνονται στο Κομμένο Άρτας για τους 317 Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα την 16η Αυγούστου του 1943.

Και προσέθεσε: «Η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ότι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος».

«Είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση, σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης, να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοικτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Εμείς από τη δική μας πλευρά διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να κλείσει αυτό το ιστορικό κεφάλαιο, αυτή η ιστορική εκκρεμότητα», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή προσπάθεια που κρύβει πίσω της τη σκοπιμότητα της οικονομικής κρίσης.

«Ο ελληνικός λαός στο διάβα της ιστορίας του πέρασε πολύ πιο δύσκολες στιγμές από αυτή που περνά τα τελευταία χρόνια. Και τις ξεπέρασε τις δυσκολίες διεκδικώντας και όχι επαιτώντας. Διεκδικούμε δεν επαιτούμε», τόνισε και συνέχισε:

«Είμαστε μαθημένοι να πολεμάμε και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Το ιστορικό μας χρέος για δικαίωση σε σχέση με γερμανικές οφειλές σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται και δεν συμψηφίζεται με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Δεν επιθυμούμε να πάρουμε κάποια υποτιθέμενη ρεβάνς, αλλά να κλείσουμε αυτή την ανοικτή πληγή στο σώμα της Δικαιοσύνης».

Ο Πρωθυπουργός θέλησε επίσης, από το να στείλει ένα μήνυμα από το μαρτυρικό Κομμένο, ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνούν την ιστορία τους, δεν ξεχνούν τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού γερμανικού στρατού και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών.

«Και αυτό το ηθικό πρωτίστως και πολιτικό χρέος δεν είναι μονάχα χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη και απέναντι στον ίδιο τον γερμανικό λαό, απέναντι στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι ένα χρέος απέναντι στην δικαιοσύνη και την ειρήνη», ανέφερε και τόνισε ότι αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλος και σε όλα τα επίπεδα.

«Όχι σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα όχι με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Έτσι όπως αρμόζει σε μια πρωτοβουλία εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας. Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας, αλλά με υπομονή και επιμονή έτσι όπως απαιτείται για τη δικαίωση ενός ιστορικού αιτήματος».

«Για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου η χώρα μας για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη εθνική στρατηγική, με πρωτοβουλία και συντονισμό της όλης προσπάθειας από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου έχει συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή, τον περασμένο Δεκέμβρη και έχει βγάλει πόρισμα που δείχνει τον δρόμο. 

Και αυτόν τον δρόμο θα τον σεβαστούμε και θα το ακολουθήσουμε.

Όπως άλλωστε και τα πορίσματα άλλων κρατικών υπηρεσιών», επισήμανε ακόμη ο Αλεξης Τσίπρας και τόνισε καταλήγοντας:

«Η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ότι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...