Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά αυτονομία για την πρωτεύουσα μετά το Brexit

bb

Τρίτη 28/06/2016 – 21:20Λόγο και θεση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά να έχει ο Δήμαρχος του Λονδίνου προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να εκπροσωπήσει τη βρετανική πρωτεύουσα.
Ειδικότερα, το 51,9% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το 59,9% των Λονδρέζων τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Ένωση.
Το Λονδίνο θα πρέπει να έχει «μια πλήρη θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε ο Καν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ένα οικονομικό συνέδριο.
«Η παραμονή στην ενιαία αγορά θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις μας με την ΕΕ», πρόσθεσε.
«Δεν αντιμετωπίζω στα σοβαρά το θέμα της ανεξαρτησίας του Λονδίνου. Δεν σχεδιάζω να ορθώσω συνοριακά φυλάκια στον αυτοκινητόδρομο Μ25», δήλωσε απαντώντας έτσι στις εκκλήσεις για την «ανεξαρτητοποίηση» της πρωτεύουσας. «Όμως, εξ ονόματος όλων των Λονδρέζων, απαιτώ περισσότερη αυτονομία για την πρωτεύουσα από τώρα» προκειμένου να προστατευτεί η οικονομία της πόλης, συνέχισε.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, την Παρασκευή, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μια έκκληση που ζητά από τον Σαντίκ Καν να ανακηρύξει ανεξάρτητο το Λονδίνο ώστε να επανενταχθεί στην ΕΕ. Το κείμενο αυτό έχει συγκεντρώσει 175.000 υπογραφές.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...