Παυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας

Παυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 29/03/2016 – 15:20

paulopoulos

«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»                                                                               

Ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ από 29 έως 31 Μαρτίου, η ισραηλινή εφημερίδα «Israel Hayom» δημοσιεύει – ως ένα από τα θέματα του σημερινού της εξωφύλλου – συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, στις επενδυτικές ευκαιρίες και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας προωθώντας την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών και επισημαίνοντας ότι το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α΄ Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας καθώς και ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών, στην ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν οι ισραηλινοί ταξιδιώτες για την Ελλάδα και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν νέους τουριστικούς προορισμούς στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόκειται να συναντηθεί αύριο, Τετάρτη, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, ενώ την Πέμπτη θα συναντήσει τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου.

 

 

Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...