Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης

Με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας, Φελίπε Γκονζάλες, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον κ. Γκονζάλες στο Προεδρικό Μέγαρο και τόνισε πως ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη είναι διαρκής ενώ επισήμανε ότι «η Ελλάδα και εγώ προσωπικά θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης».

Στόχος και όραμα, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η ευρωπαϊκή ενοποίηση, υπό τη μορφή της Ομοσπονδιακής Ευρώπης και επισήμανε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα ότι η σημερινή συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας, συμπίπτει με την ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ κατά την οποία παρουσίασε το όραμα του για την αναγέννηση της Ευρώπης και τάχθηκε υπέρ μιας δημοκρατικής και ενωμένης Ευρώπης. «Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής για την Ευρώπη αυτή», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και τάχθηκε εναντίον κάθε μορφώματος λαϊκισμού που επιβουλεύεται την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Γκονζάλες είπε ότι είναι τιμή του που θα τον βραβεύσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος και τον συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο. «Βρίσκομαι στην πνευματική καρδιά της Δημοκρατίας», είπε και τόνισε ότι η δημοκρατική εκπροσώπηση πρέπει να ενισχυθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να έρθουν ξανά κοντά στους πολίτες, υπογραμμίζοντας τα διαρθρωτικά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Γκονζάλες καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στους λαούς της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού, κι έκανε λόγο για «πολιτικές αυτοκτονίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας πήρε το μέρος της Ελλάδας στο ζήτημα του προσφυγικού και ισχυρίστηκε πως ήταν τρελό από την πλευρά της Ευρωπαίκής Ένωσης να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη ένα τόσο σοβαρό και σύνθετο πρόβλημα όπως το προσφυγικό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/300970-Pr-Paylopoylos-E-Ellada-tha-einai-paroysa-ston-agona-gia-to-mellon-tes-Eyropes ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...