Συγκλονίζει Παραολυμπιονίκης: Θα συμμετάσχω στο Ρίο και μετά θα κάνω ευθανασία

Συγκλονίζει Παραολυμπιονίκης: «Θα πάω στο Ρίο και μετά... ευθανασία»

Συγκλονίζει παραολυμπιονίκης, η οποία αποκαλύπτει ότι οι αγώνες του Ρίο θα είναι κάτι περισσότερο από το τέλος της αθλητικής καριέρας της. Ο λόγος για την Marieke Vervoort από το Βέλγιο, η οποία πάσχει από μια ανίατη εκφυλιστική νόσο στην σπονδυλική της στήλη, με την κατάσταση να της να έχει επιδεινωθεί τόσο το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Adelaide Advertiser πλέον η αθλήτρια σκέφτεται την ευθανασία.

«Έχω μία λίστα όσων θέλω να κάνω και πλέον σκέφτομαι την ευθανασία», δήλωσε η Παραολυμπιονίκης στην Daily Express, ενώ μιλώντας στην Le Parisien περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξηγώντας πως το «τέλος», που θέλει να δώσει, θα της χαρίσει ειρήνη.

«Όλοι με βλέπουν να χαμογελάω με το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν βλέπουν την σκοτεινή πλευρά. Ορισμένες στιγμές υποφέρω πολύ, μερικές φορές κοιμάμαι μόνο για 10 λεπτά τη νύχτα και παρόλο αυτά θέλω το χρυσό. Το Ρίο είναι η τελευταία μου επιθυμία», αναφέρει η Vervoort.

Να τονιστεί πως στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο, η 37χρονη κέρδισε στο σπριντ των 100μ. στην κατηγορία T52 το χρυσό, ενώ στα 200μ. το ασημένιο. Μάλιστα η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002 και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη γραπτή συναίνεση τριών ιατρών.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...