Το ΔΝΤ «διατηρεί ισχυρές ελπίδες» ότι το Κίεβο θα τηρήσει τις «δεσμεύσεις του»

bb
Το ΔΝΤ «διατηρεί ισχυρές ελπίδες» ότι το Κίεβο θα τηρήσει τις «δεσμεύσεις του»
Στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της ύψους 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει «ισχυρές ελπίδες» πως η ουκρανική κυβέρνηση θα τηρήσει τις «δεσμεύσεις της» στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της ύψους 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σύναψε πρόσφατα το Ταμείο με το Κίεβο και το οποίο μπορεί να αναθεωρηθεί στην περίπτωση της απόσχισης περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί δεδομένης της κατάστασης και διατηρούμε ισχυρές ελπίδες ότι οι ουκρανικές αρχές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις του προγράμματος» δήλωσε από το Μαρόκο η Κριστίν Λαγκάρντ. Το ΔΝΤ ελπίζει σε «ένα διεθνές περιβάλλον που θα φέρει τη σταθερότητα και μικρότερη ανασφάλεια» σε σύγκριση με σήμερα, συνέχισε η ίδια.

Στο Ραμπάτ, τον πρώτο σταθμό μιας περιοδείας στον αραβικό κόσμο, η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε επίσης ότι το ΔΝΤ έχει εγκρίνει την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου προς την Ουκρανία.

«Έχουμε ήδη εκταμιεύσει στη διάρκεια της εβδομάδας 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια από ένα πρόγραμμα ύψους 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων» είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφερόμενη στην πρώτη αυτή δόση την εκταμίευση της οποίας είχε ανακοινώσει την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας.

Μάλιστα, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε: «Αυτό που είναι καθοριστικό για εμάς, είναι η αποφασιστικότητα των αρχών της χώρας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να τις εφαρμόσουν», ενώ πρόσθεσε πως «θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τη στήριξη και άλλων διεθνών οικονομικών οργανισμών ή άλλων εταίρων στο πλαίσιο ενός διμερούς προγράμματος».

OIKONOMIA

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...