Φτηνότερα, αλλά με το «σταγονόμετρο» τα νέα δάνεια από τις Τράπεζες

Φτηνότερα, αλλά με το «σταγονόμετρο» τα νέα δάνεια από τις Τράπεζες

Πτώση των επιτοκίων νέων δανείων,  ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.  Κάτι που κάνει λίγο φτηνότερα τα νέα δάνεια, αλλά τα αυστηρά κριτήρια χορήγησης από τις τράπεζες, κλείνουν το δρόμο σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που τα χρειάζονται.  Σύμφωνα με την ΤτΕ, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 12 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,70%.

Στα καταναλωτικά δάνεια χωρίς καθορισμένη διάρκεια ( εδώ ανήκουν πιστωτικές κάρτες, ανοικτά δάνεια και υπεραναλήψεις) το μέσο επιτόκιο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,36%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 22 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 8,30%.

  • Στα επιχειρηματικά δάνεια χωρίς καθορισμένη διάρκεια το μέσο επιτόκιο μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 5,34%.
  • Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε επίσης κατά 5 μονάδες βάσης στο 7,01%.
  • Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου μειώθηκε κατά 18 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,15%.

Το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 11 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,44%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 30 μονάδες βάσης στο 4,61%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 26 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,97%. Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο1 μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,74%.

Αμετάβλητο παρέμεινε, σύμφωνα με την ΤτΕ, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε. Το περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε στις 4,41 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 4,53 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,29% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,09% και το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από επιχειρήσεις παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,13%. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/308200-PHtenotera-alla-me-to-stagonometro-ta-nea-daneia-apo-tis-Trapezes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...