Αβραμόπουλος: Χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη από όλους στο προσφυγικό (Βίντεο)

bb

«Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουμε μαζί»

«Όλες οι χώρες θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη», τόνισε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επαφές με αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας για τις συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε: «Όλες οι συναντήσεις που είχα ήταν ιδιαίτερα θετικές και πολύ εποικοδομητικές. Το μήνυμα που θελήσαμε να στείλουμε είναι πως επιθυμούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο μέλλον, κυρίως για το προσφυγικό και την ασφάλεια. Και τα δύο αυτά θέματα έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουμε μαζί».

Ωστόσο, σε ερώτηση για το πώς θα υπάρξει συνεργασία για το προσφυγικό, όταν οι ΗΠΑ κινούνται με τη νέα ηγεσία σε αντίθετη κατεύθυνση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε: «Σήμερα, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο είναι μετανάστες και 60 εκατ. είναι πρόσφυγες.

Στην Ευρώπη, αρχικά αιφνιδιαστήκαμε από τις ροές αλλά πλέον είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Και όλη αυτή την περίοδο συνεργαστήκαμε με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να υιοθετήσουμε κάποιες από τις πρακτικές των ΗΠΑ, τις οποίες χρησιμοποιούν τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι ένα έθνος με μεγάλη εμπειρία σχετικά με την μετανάστευση».

«Δεν είμαστε στην ίδια σελίδα αυτή την στιγμή», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης. «Στο κοντινό μέλλον, η εικόνα θα είναι πιο καθαρή. Εκπροσωπώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει μία ξεκάθαρη πολιτική σχετικά με τη μετανάστευση, πολιτική που βασίζεται σε αξίες και αρχές.

Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, να θέσουμε το θέμα με υπεύθυνο τρόπο και με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες. Πολλές κυβερνήσεις έχουν τις δικές τους απόψεις και απευθύνονται στους πολίτες της χώρας τους».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...