Απίστευτη προβοκάτσια: Ο… “Άδωνις Γεωργιάδης” έστειλε το πακέτο με τα εκρηκτικά στον Σόιμπλε!

Απίστευτη προβοκάτσια με τη βόμβα στο Σόιμπλε

Έφερε ως δήθεν αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Απίστευτη προβοκάτσια στήθηκε με το τρομοδέμα που είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού το πακέτο με τα εκρηκτικά είχε το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του αποστολέα.

Το γεγονός αυτό, μαζί με την πληροφορία ότι περιείχε ενεργό μηχανισμό που η έκρηξή του θα προκαλούσε σοβαρούς τραυματισμούς, ίσως και θανάτους, μαρτυρά ότι οι πραγματικοί αποστολείς-τρομοκράτες στόχευαν να προβοκάρουν τις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας.

Όπως προέκυψε, η βόμβα που έφτασε χθες στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο εστάλη με ελληνικά γραμματόσημα, σφραγίδα της «AIR MAIL» των ΕΛ.ΤΑ. και τα στοιχεία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που έλαβαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι ελληνικές Αρχές από τις γερμανικές, μέσω του συνδέσμου στην Europol που ανέφερε ότι η σφραγίδα ήταν μισοσβησμένη και έτσι δεν μπορεί ακόμα να διακριθεί από ποιό ταχυδρομείο εστάλη, ωστόσο διακρίνεται η λέξη «Αθήνα».

Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανοί αξιωματικοί υποστήριξαν πως η επιστολή έφερε στα αγγλικά γραμμένα τα στοιχεία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη και διεύθυνση αποστολής Ακαδημίας 84 στην Αθήνα. Τα ακριβή στοιχεία που αναγράφονταν στο πακέτο με λατινικούς χαρακτήρες είναι:  «Γεωργιάδης Σπυρίδων Άδωνις, Νέα Δημοκρατία, Ακαδημίας 84, Ταχυδρομικός κώδικας 10678, Αθήνα – Αττική Ελλάδα, Προς Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Την πληροφορία, επιβεβαίωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ με την εξής ανάρτηση: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».

Αμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τον καθησύχασε.

Οι ελληνικές Αρχές αναμένουν να ενημερωθούν για το αν η επιστολή είχε στο εσωτερικό της ενεργή βόμβα, με εκρηκτική ύλη ή ήταν απλά μία εκφοβιστική ενέργεια από άγνωστους δράστες, πιθανόν κάποια τρομοκρατική οργάνωση της χώρας μας.

Στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πρόκειται πράγματι για φονικό μηχανισμό, θα αναζητήσουν ευθύνες στην αρμόδια υπηρεσία του αεροδρομίου και των ΕΛ.ΤΑ., που άφησαν να περάσει από τον έλεγχο ένα τέτοιο δέμα.

Στο παρελθόν τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε συνεργασία με την FAI.  Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, συνολικά 14 δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για αυτή τη μαζική αποστολή.

Την είδηση για την βόμβα με ελληνική διεύθυνση μετέδωσε πρώτη μια τοπική εφημερίδα του Βρανδεμβούργου, η οποία αποκάλυψε πως το πακέτο έφερε σφραγίδα των ελληνικών ταχυδρομείων.

Συγκεκριμένα, η Markische Allgemeine στην ηλεκτρονική της έκδοση έγραψε: «Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το ύποπτο πακέτο που βρέθηκε στο γραφείο αλληλογραφίας του υπουργείου Οικονομικών είχε εκρηκτικό μηχανισμό. Απευθύνεται προσωπικά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η διεύθυνση που αναγράφεται είναι από την Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Από την Αττική και με φερόμενο ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, εστάλη ο φάκελος με τα εκρηκτικά όπως
επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από όπου έγιναν γνωστά τα εξής:

«Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον γερμανικό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθηνά, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.

Πριν από λίγο, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ως αποστολέας αναγράφεται: Spyridon – Adonis Georgiadis, New Democracy, Akadimias 84 -10678, Athens Attica, Greece

Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ.Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.

Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός. Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές».
 

Το πακέτο – βόμβα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικίνδυνο δέμα περιείχε «εκρηκτικό μείγμα», το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από πυροτεχνουργούς και θα μπορούσε «κατά το άνοιγμα του πακέτου να προκαλέσει πολύ σοβαρούς τραυματισμούς», όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Το ύποπτο δέμα ανακαλύφθηκε χθες στις 10 το πρωί στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, με αποτέλεσμα να σημάνει «κόκκινος» συναγερμός. Αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο πυροτεχνουργοί και ομάδες της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να το ελέγξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ ο φονικός μηχανισμός προοριζόταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild σημειώνει πως στον αυτοσχέδιο σύνδεσμο συμπεριλαμβάνονταν ισχυρές κροτίδες και καλώδια.

Το πακέτο δεν ήταν δυνατό να εξεταστεί επιτόπου από την αστυνομία και γι αυτό μεταφέρθηκε για έρευνα σε ειδικό χώρο στην περιοχή του Γκρούνεβαλντ. Σύμφωνα με την Bild, χρησιμοποίησαν ακτίνες Χ για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, ενώ εκκενώθηκε και το ταχυδρομείο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
 

Η επίθεση που καθήλωσε τον Σόιμπλε

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γίνεται στόχος. Το 1990, ως υπουργός Εσωτερικών τότε, είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τον συμπατριώτη του Ντίτερ Κάουφμαν.

Ο Κάουφμαν τον πυροβόλησε με τρεις σφαίρες, καθηλώνοντάς τον σε αναπηρικό καρότσι. Η πρώτη βρήκε την κάτω γνάθο, η δεύτερη την σπονδυλική στήλη, ενώ η τρίτη χτύπησε σοβαρά τον σωματοφύλακά του, που είχε προλάβει να παρεμβληθεί σαν ανθρώπινη ασπίδα.

Ο δράστης, έστελνε για πολλά χρόνια επιστολές στο υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόμενος πως τα ραδιοκύματα των κεραιών διαπερνούσαν το κορμί του και του προκαλούσαν αφόρητους πόνους. Το υπουργείο τον αγνοούσε και έτσι ο Κάουφμαν, θεώρησε πως έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
 

65745674

Η Bild πρώτη μετέδωσε ότι το πακέτο είχε παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί έως τώρα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Για την απομάκρυνση του πακέτου και τον έλεγχό του οι υπάλληλοι του υπουργείου απομακρύνθηκαν από το κτίριο, ενώ η επιχείρηση κράτησε αρκετές ώρες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/275167-TORA-Esteilan-ekrektika-sto-Germaniko-Ypoyrgeio-Oikonomikon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...