Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής

Μια σπάνια οπτικοακουστική εμπειρία θα βιώσουν όσοι βρεθούν το άλλο Σαββατοκύριακο (20 και 21 Μαΐου), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, μια ιδιαίτερα σημαίνουσα διοργάνωση, η οποία φιλοδοξεί να φέρει με ελκυστικό τρόπο, τις οπτικοακουστικές τεχνολογίες αιχμής κοντά στο ευρύ κοινό.

Εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, ειδικά εργαστήρια αλλά και ομιλίες θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του διημέρου σε κάθε γωνιά του Μεγάρου: από την κεντρική είσοδο και τις σκάλες, μέχρι τις Αίθουσες Banquet και τις Αίθουσες Συνεδρίων.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, τους επισκέπτες κατά την είσοδο τους στο Μέγαρο, θα υποδέχονται ολογράμματα (κινούμενες προβολές 3-D) ενώ σε περίοπτη θέση θα υπάρχουν μαγικές «σφαίρες», οι οποίες θα φωτίζονται με οπτικές ίνες, αλλάζοντας χρώματα ανάλογα με την κατεύθυνση και την ένταση των ανέμων! Ακόμη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν σε ένα πολύ διαφορετικό ποδήλατο και να φορέσουν τα ειδικά ακουστικά του, τα οποία μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο, ήχους από άλλους ποδηλάτες, οι οποίοι βρίσκονται, την ίδια στιγμή, σε άλλα σημεία της πόλης. Τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ είναι η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης της βίντεο αρτ Eija-Liisa Ahtila, το έργο της οποίας θα εισαγάγει το κοινό στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας.

Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ αποτελεί μια συμπαραγωγή του ΜΜΑ με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, το Εργαστήριο Hλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Eφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΕΡΗΜΕΕ) και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/284606-Gia-prote-phora-to-PHestibal-Optikoakoystikon-Technon-sto-Megaro-Moysikes ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...