Γιώργος Αγγελόπουλος – Οι προϋποθέσεις ανάληψης από την Περιφέρεια της ευθύνης για τα δημόσια ΙΕΚ

bb

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στο αντικείμενο της δια βίου μάθησης-κατάρτισης, Ελένη Καρατζόλα, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος με θέμα την κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ και τις προοπτικές ανάληψης, εκ μέρους της Περιφέρειας, της ευθύνης για τη λειτουργία τους.

Κατά τη συνάντηση ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατάστησε σαφές ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό, αν προηγουμένως δεν αποσαφηνιστούν με νομοθετικό τρόπο μερικά κρίσιμα ζητήματα.

Τα ζητήματα αυτά αναφέρονται στην οικονομική λειτουργία του θεσμού, στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, στη συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, ακόμα και στο θέμα των παρεχομένων ειδικοτήτων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατηρεί ζωηρό ενδιαφέρον για τα ζητήματα της διά βίου μάθησης και της επαγγελματικής κατάρτισης, που συνδέονται μάλιστα και με το τριετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας», υπογράμμισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «δεν έχει νόημα να αναλάβουμε τη σχετική ευθύνη, αν προηγουμένως δεν έχει διασφαλιστεί το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας, διασφάλιση που είναι απαραίτητη προκειμένου ο θεσμός να λειτουργήσει αποτελεσματικά».

Ενημέρωση

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...