Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο θέμα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των 4 εργαζομένων στην Κοινωφελή,ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν. Γιάννης Μπουλές ανέφερε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ότι τα ΚΔΑΠ που συγκροτήθηκαν την προηγούμενη περίοδο,συγκροτήθηκαν με προσωπικό με διάφορες προκηρύξεις.

Οι προκηρύξεις αυτές έπρεπε να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ.Όμως αυτό-σημείωσε ο κ. Μπουλές- δεν ήταν σωστό.Έπρεπε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το ΑΣΕΠ.Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο γνώριζε τη διαιδικασία αυτή.Ασφαλώς και τη γνώριζε.Και είχε τεθεί και από την Α.Δ.Κ.Ν. που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει,ανατρέχοντας στα πρακτικά.

Επίσης,το δ.σ.της ΚΕΔΝ (Κοινωφελούς) είχε έγγραφη έκθεση αρμόδιου υπαλλήλου της επιχείρησης ότι συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων δεν μπορούν να μπουν εκτος διαδικασιών ΑΣΕΠ.Η τελευταία γραπτή τοποθέτηση επί του θέματος έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή το Σεπτέμβρη του 2019 όταν της γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο αρμόδιο υπάλληλο ότι οι διαδικασίες αυτές δεν είναι σύννομες και δόθηκε γραπτή εντολή δημάρχου να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Ακολούθησε ένσταση στο ΑΣΕΠ από κάποιον αποκλεισμένο επί των διαδικασιών,με αποτέλεσμα να τεθεί σε ειδικό ο έλεγχος της υπόθεσης.Στις 26 Φεβρουαρίου,ήρθε η έκθεση του ΑΣΕΠ στο δ.σ.της Κοινωφελούς η οποία αναφέρει ότι έπρεπε να εφαρμοστούν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ,ότι οι προσλήψεις έγιναν με τρόπο παράτυπο και παράνομο ακόμα και με τα κριτήρια που είχε θεσπίσει το συμβούλιο με αποτέλεσμα να καταλογιστούν όλες οι δαπάνες του προσωπικού αυτού, στο συμβούλιο που πήρε την απόφαση και εντέλλει το σημερινό συμβούλιο είτε να διακόψει,είτε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις (λήγουν 31 Αυγούστου).

Το σημερινό δ.σ. της Κοινωφελούς,ζητά γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του δήμου για να δει πως θα χειριστεί το θέμα.Και η απόφαση, ήταν η διακοπή των συμβάσεων προκειμένου να μην μπλέξει κι αυτό σε περιπέτειες.Κατά συνέπεια,όταν αναφέρει κάποιος ότι θα πρέπει να προασπίσουμε το προηγούμενο συμβούλιο,θα πρέπει αυτό να συμβεί στην περίπτωση που οι αποφάσεις του είναι έννομες.Δηλαδή,αν το προηγούμενο συμβούλιο προχωρούσε σε μια παράτυπη απόφαση,θα πρέπει το σημερινό συμβούλιο να υπερασπιστεί αυτή την απόφαση;Και αυτό το ερώτημα έθεσε ο κ. Σιαμαντάς.Ότι θα έπρεπε να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση.Και δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα αποχωρούν από την Κοινωφελή,δεν αποχωρούν γιατί δεν τους θέλουμε εμείς,αλλά γιατί οι προηγούμενοι δεν προχώρησαν στο διορισμό τους με το σωστό και νόμιμο τρόπο.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων τα υπερασπιζόμαστε εφαρμόζοντας το νόμο.Σ’αυτό, πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες των παιδιών αυτών,αλλά δεν μπορεί και το σημερινό συμβούλιο να συνεχίσει να παρανομεί, εκφράζοντας μια δήθεν αντίληψη της συνέχισης της διοίκησης.Έχουμε υποχρέωση ωστόσο,σε κάθε περίπτωση αν συζητηθεί το θέμα λεπτομερώς, να υπάρχει η παρουσία της προέδρου της Επιχειρησης που γνωρίζει το θέμα σε βάθος.

Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι η παραίτηση είναι μια καλή περίπτωση διαφυγής από το πρόβλημα (εννοώντας την πρόθεση παραίτησης Σιαμαντά από το δ.σ.).Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, (Σιαμαντάς) λένε τώρα ότι φεύγουν επειδή το σημερινό δ.σ. δεν υπερασπίζεται την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης που κρίθηκε παράνομη και αφήνεται η εντύπωση, ότι είναι με το μέρος των εργαζόμενων,ενώ οι σημερινοί που μένουν και μένουν για να στηρίξουν τους εργαζόμενους,αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι κατά τους και φαίνεται ότι τους κυνηγάνε.

Θα πρέπει ο κ. Σιαμαντάς, να μείνει στη θέση του και να παλέψει γι’αυτούς και να διορθώσει ότι μπορεί να διορθωθεί



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...