Δεν είναι πρώτη φορά που η Χάλκεια μπαίνει στο στόχο – Παλαιότερα πρόεδροι και κάτοικοι έστειλαν το μήνυμα! Το ίδιο θα κάνουν και τώρα!!!

Δεν είναι πρώτη φορά που η Δημοτική Ενότητα Χάλκειας μπαίνει στο στόχαστρο επενδυτών για πράσινη ενέργεια. Πριν λίγο καιρό αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να φτιάξουν μικρές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την χρήση βιορευστών και άλλων μορφών παραγωγής ενέργειας με τους προέδρους την προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου να αντιδρούν άμεσα και ομόφωνα απέναντι σε αυτές. Το ίδιο σαφώς έκαναν και οι πολίτες της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας. Όπως θα δείτε στην αρχή του βίντεο ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Γαβρολίμνης Κωστής Δεληγιάννης στην γενική συνέλευση των προέδρων της Δ.Ε. που είχε συγκαλέσει είχε αναλύσει τους λόγους που επιλέγουν την περιοχή μας τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει χαβούζα.

Ίδιες απόψεις είχαν και οι υπόλοιποι πρόεδροι που είναι συνεχίζουν να εκπροσωπούν τα χωριά τους και σε αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο όπως ο κ. Βαλμάς , κ. Καλαβουζιώτης και κ. Γεωργούλας. Στην τότε γενική συνέλευση ομόφωνα αποφασίστηκε ένα κοινό πλάνο δράσης με ενημέρωση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας , βουλευτών και της περιφέρειας

Δείτε το βίντεο

Δείτε στο βίντεο τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις των προέδρων Κωστή Δεληγιάννη , Χρήστου Βαλμά , Νίκου Καλαβρουζιώτη και Γιώργου Γεωργουλα.

Έτος 2018

Ο καιρός πέρασε και από τα βιορευστά περάσαμε στις ανεμογεννήτριες και στην δημιουργία αιολικών πάρκων. Πρώτος στόχος ήταν η Κλόκοβα και η Καλαβρούζα με της ανεμογεννήτριες να είναι πλέον γεγονός. Στην συνέχεια ήταν τα βουνά του Τρικόρφου που γέμισαν αναμογεννήτριες τουλάχιστον όμως μακριά από κατοικημένη περιοχή. Λίγο αργότερα στο στόχο μπήκε η Βαράσοβα η άμεση αντίδραση πολιτών , Δήμου , της κοινότητας Γαλατά αλλά και των υπολοίπων ώμορων κοινοτήτων Κάτω και Άνω Βασιλική αυτό δεν προχώρησε με την εταιρεία να παίρνει πίσω την αίτηση της στην ΡΑΕ.

Δεν πέρασε ένα μήνας μετά από αυτή την θετική εξέλιξη για την περιοχή στο στόχο μπήκε και η “Καλιακούδα” ή όπως είναι γνωστό το βουνό Μαυρόραχη που αν και ανήκει στην Γαβρολίμνη ίσως το μεγαλύτερο μέρος της είναι απέναντι από τα χωριά της Άνω και Κάτω Βασιλικής καθώς και του Τρικόρφου.

Τι θα γίνει σε αυτό το σημείο;

Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών πήρε βεβαίωση από την ΡΑΕ για την δημιουργία αιολικού πάρκου το οποίο θα αποτελείται από έξι ανεμογεννήτριες οι οποίες θα τοποθετηθούν στην θέση Καλιακούδα ή Μαυρόραχη.

Κάπως έτσι σύντομα θα έχουμε και την επίσημη φωτογραφία για το που θα τοποθετηθούν

Μετά την δημοσίευση του θέματος από το Nafpaktianews.gr αρκετοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και ζητουν οι αρμόδιοι , δήμος και πρόεδροι να καλέσουν γενική συνέλευση και να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι θα γίνει. Μέσα στην πανδημία και στην δοκιμασία που περνά ο νομός μας είναι δύσκολο να γίνουν ανοικτές συνεδριάσεις όμως οι πρόεδροι της Δ.Ε. Χάλκειας ο πρόεδρος της κοινότητας Γαβρολίμνης αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Τραχύλης θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε τρόπο τους πολίτες.

Αυτό που κυριαρχεί στην Δ.Ε. Χάλκειας και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε είναι ότι οι κάτοικοι θα είναι απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη για την περιοχή και θα υπάρξει για ακόμη μια φορά ηχηρή αντίδραση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...