Είναι αδύνατο να θεραπεύσεις κάτι που δεν μπορείς να δεις… Του Κ. Παναγιωτόπουλου

Η εφαρμογή του μικροσκοπίου αποτελεί αναμφίβολα μια παγκόσμια επαναστατική καινοτομία στη σύγχρονη οδοντιατρική. Αρχικά, το μικροσκόπιο ήταν ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια των χειρουργών και των οφθαλμιάτρων, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, πρωτοπόροι οδοντίατροι στην Αμερική το είσηγαγαν και στην οδοντιατρική κοινότητα. Πλέον, η μικροσκοπική οδοντιατρική είναι  πραγματικότητα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως είναι η χειρουργική, η αισθητική οδοντιατρική, η περιοδοντολογία και φυσικά η ενδοδόντια (απονευρώσεις).

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τη χρήση του μικροσκοπίου είναι η συμβολή του στη διάγνωση, το ήμισυ δηλαδή του παντός  στις ιατρικές ειδικότητες. Τόσο η μεγεθυμένη εικόνα (40x) όσο και η ειδική δέσμη φωτός του μικροσκοπίου επιτρέπουν στον οδοντίατρο να δει ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια στα δόντια, η οποία σαφώς και δεν είναι ευδιάκριτη με γυμνό μάτι. 

Η οπτικοποίηση του προβλήματος που παρέχει το μικροσκόπιο οδηγούν τον οδοντίατρο στη σωστή λήψη αποφάσεων,  σε στοχευμένες και ακριβείς κινήσεις για την ελάχιστη παρέμβαση στους ιστούς και στα δόντια και τέλος, στην ακριβή ενημέρωση του ασθενούς. Η καταγραφική  κάμερα στον φακό του μικροσκοπίου προσφέρει και τη δυνατότητα  ψηφιοποίησης της προβληματικής περιοχής του ασθενούς η οποία στη συνέχεια μπορεί να εκτυπωθεί και να συμπεριληφθεί στο οδοντιατρικό αρχείο του.

Dr. Kων/νος Παναγιωτόπουλος

www.puresmile.gr

 DDS Θεσ/νίκη  

MClinDent Προσθετική Οδοντιατρική & Εμφυτευματολογία 

& MSc Χειρουργική Στόματος (U.C.L. London, U.K.)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...